Вечеря за дълголетие - какво трябва да знаем?

Вечеря за дълголетие - какво трябва да знаем?

Различни са факторите, които влияят върху продължителността на живота - здравословно хранене, спорт, щастливи семейни отношения, психическо здраве и още много. Здравословното хранене обаче е сред най-важните условия за предпазване от редица заболявания и удължаване на живота.

Пълноценното хранене е съвкупност от набавяне на ценни хранителни вещества, избягване на вредните храни и приемане на много плодове и зеленчуци.

Закуската е най-важното хранене за деня, защото ни зарежда с енергия, възстановява тялото след съня и ни държи сити до закуска. Ако пропуснем закуската, е много вероятно през деня да посегнем към вредни храни с бързи въглехидрати.

Но в следващите редове ще поговорим за друго много важно хранене - вечерята. Мнозина от нас пропускат обяда, а на вечеря приемат големи количества храна. Това е изключително вредно, защото организмът не успява да се справи с обработването на вечерята и когато си легнем сънят не е толкова пълноценен.

Вечерята за дълголетие трябва да бъде по-скоро лека закуска, която не натоварва стомаха. Също така е хубаво да се консумира поне час преди лягане, а не непосредствено преди отправянето към спалнята.

Що се отнася до същността на вечерята за дълголетие, тя е много обикновена - трябва да се избягва консумацията на месо, особено в пържен вид. Подходящи са леки супа, варена риба или задушени зеленчуци. Те се обработват бързо от стомаха и не причиняват тежест или дискомфорт.

Вечеря за дълголетие - какво трябва да знаем?

Месото за вечеря не е полезно, тъй като са необходими часове за неговото храносмилане и усвояване. Вечер стомахът трябва да бъде пощаден от подобни задачи, за да позволи на тялото да почива пълноценно. Всички знаем, че пълноценният сън е ключов фактор не само за доброто представяне през деня, но и за продължителността на живота.

Освен риба и варени зеленчуци, за вечеря може да се консумира лека салата, малко сирена, каша или дори кисело мляко с някакъв вид мюсли. Хлябът и хлебните изделия, бисквитите и различните сладкиши също трябва да се приемат през деня, но не и за вечеря.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати