Коя температура на тялото е притеснителна?

телесна температура и хапчета

Сигурно вече сте забелязали изпопадалите листа на дърветата, разхождайки се по улиците. Да, есента вече е факт и е време да се замислим за всичко, свързано с нея. Съвсем естествено е на първо място да е здравето ни или по-конкретно всички онези болести, които неизбежно съпътстват есенния сезон. Особено предвид пандемията от коронавирус, който ни заплашва на фона на обичайните есенни простуди и грипове.

Именно заради споменатата пандемия вече е прието на много места да измерват телесната ни температура - здравни заведения, учебни заведения, летища, работно място и т.н. Счита се, че ако температурата на тялото ви е над 37 градуса, то има вероятност вие да сте се заразили с някакъв вирус, какъвто е и Ковид- 19.

Според мнението на много медици обаче, включително и това на Андрей Продей, доктор-експерт по медицинските науки, не винаги такава температура е опасна. Много по-важно е да се следят знаците, които показва тялото ни. Защото в крайна сметка ние сами можем да преценим дали се чувстваме добре или не.

Все пак какво е добре да знаете относно телесната температура и кога трябва да се притеснявате? Смята се, че за повечето от нас нормалната телесна температура е около 36. 7 градуса.

Това, което надали знаете е, че не всички сме с такава температура и има немалко хора, чиято обичайна телесна температура е дори под 36 градуса. Също така самата температура варира през различните часове на денонощието. Тя е най-ниска около 3 часа през нощта, а около 20 ч. вечерта е най-висока.

коя телесна температура е притеснителна

Най-добрият начин да измерите температурата си е като предприемате това действие 2-3 пъти на ден. Но само и единствено, ако имате притеснения за здравословното си състояние. Никак не е желателно да се превръщате в поредния хипохондрик, все пак.

Също така е добре да знаете, че можете да вдигнете температура и ако ви е прекалено горещо - през лятото, в сауна, парна баня и т.н. Има и много момичета и жени, чиято телесна температура се покачва по време на обичайния им менструален цикъл.

В крайна сметка излиза, че наистина тялото ви ще покаже кога има нужда да измервате температурата си, както и че ако тя е над 37 градуса, то това не означава непременно, че сте болни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати