Как да стерилизираме биберони

стерилизиране на биберони за бебе

Сигурно сте се сблъсквали със ситуацията, когато биберонът на бебето пада на пода, а майката съвсем спокойно го вдига и го дава на детето. Това не е правилно, защото на него има доста бактерии, а така вие още повече подлагате здравето му на опасност.

Да, никой не е отменял важността на имунната система и на закаляването, но това не може да спадне в нито една категория, защото е безотговорно отношение към задълженията като родител. Начините да защитите здравето на детето ви и да стерилизирате биберона не са никак много и не са сложни, като всяка майка трябва да умее да прави това.

Как да стерилизираме биберони?

Опитните жени нямат проблем с тази задача, но ако сте млада майка, тогава е напълно нормално да не сте запознати с всички тънкости при отглеждането на децата. Първото важно нещо е да имате няколко или поне 5 биберона, за да можете да имате резервни, когато стерилизирате другите.

1. Най-лесният начин да стерилизирате бибероните е с помощта на изваряването. Това е стар, но доказан метод, който дори и нашите баби са ползвали. При него просто слагате биберона в кипяща вода за около 20-25 минути, като така реално го стерилизирате. Можете да правите това и с шишенцата на бебето ви. Един от безспорните плюсове на този начин е това, че не изисква допълнителни инвестиции и закупуването на уреди за тази цел.

2. Електрическите стерилизатори все повече започват да се ползват от модерните мами, които не искат да губят много време. Тя се извършва под действието на парата, като така вече няма да се налага да се занимавате с изваряване. Безспорен плюс на електрическите стерилизатори е това, че всичко става бързо и за 10 минути всички биберони ще са стерилизирани, като можете да ги съхранявате в него, но не за повече от 24 часа.

бебе със стерилизиран биберон

3. Друг начин да направите това е с помощта на стерилизаторите за микровълнова печка. Тяхното предимство отново е това, че няма да се налага да чакате много, защото бибероните ще са стерилни за 10-на минути. Те обаче не могат да се ползват отделно, защото не могат сами да загряват водата. Към недостатъците на този метод можем да отбележим това, че в тях не могат да се стерилизират стъклени шишета.

4. Методът на студената стерилизация се използва по-рядко. За целта се използват специални течности, като те се разтварят във водата в съотношение, което е указано на опаковката. Минусът на този начин заа стерилизация на бибероните е това, че трябва да оставите бебешките принадлежности поне за половин час в разтвора, а и това че трябва да ги изплакнете след това с преварена вода, което доста удължава процеса.

Имайте предвид, че имунната система на бебетата не е много добре развита още и те са доста податливи на различните заболявания. Именно затова е важно да се отнасяте отговорно към стерилзирането и да не подценявате важността на тази процедура за здравето на децата ви.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати