edin.bg»Статии»Свободно Време»Ползи от решаването на кръстословици

Ползи от решаването на кръстословици

Ползи от решаването на кръстословици

Ползите от решаването на кръстословици безспорно са много, но тук ще изброим някои от най-важните. Ето какво се получава, когато съчетаем приятното с полезното - а именно, когато решаваме кръстословици!

Решаването на кръстословици има успокояващ ефект

Не си мислете, че в момента си противоречим с предходното изказване, защото, докато успешно тренирате мозъка си, вие същевременно можете и да изгоните от главата си негативните мисли, които ви тормозят по една или друга причина.

Да вземем за пример разразилата се в началото на 2020 г. пандемия от COVID-19 и времето, през което голяма част от хората прекараха затворени по домовете си. Чудесно беше, че имахме време за семейството и близките си.

Но е и факт, че начинът ни на живот се обозначаваше с термина форсмажорна ситуация - т.е. не беше ясно кой ще запази работата си, кой ще загуби голяма част от вече спестените си пари, кой ще загуби правото си да се възползва от предварително заплатените почивки, екскурзии и т.н.

Накратко казано - да живееш ден за ден без да има някаква яснота дори за следващата седмица, може да подтикне хората не само до депресивни състояния, но и да изкара най-лошото у тях. Ако решавате кръстословици обаче, вашето съзнание ще е заето със сериозна мисловна дейност и ще престанете да си задавате въпроси за бъдещето, на които без това не можете да си отговорите.

Решаването на кръстословици е тренировка за мозъка ни

Трениране на мозъка с решаване на кръстословици

Когато искате да стегнете тялото си и да изглеждате във форма, вие освен че се насочвате към здравословния начин на хранене, се захващате и с тренировки в залата. За да бъде тялото ви във форма.

Абсолютно същото би трябвало да важи и за тренирането на мозъка ви, той не трябва прекалено дълго да е в покой. В противен случай ще закърнее. Хубавото е, че можете да го тренирате, докато физически си почивате. Нищо не ви пречи, докато пиете сутрешното кафе да имате под ръка някоя и друга кръстословица.

Решаването на кръстословици ви държи далеч от хладилника

Няма да се връщаме на примера с пандемията, но почти на всеки човек, който прекарва повече време у дома, му се случва от скука да застане пред хладилника. Не защото е гладен, а защото се чуди какво точно да прави в конкретния момент.

Тук идват и невероятната полза от решаването на кръстословици, а именно, че не само ще мислите за всичко останало, но не и за храна, ами дори и ръцете ви ще са заети. Направо ще забравите за редовното отскачане до хладилника или до скритите в кухненските ви шкафчета с любими сладкиши. Всъщност в този ред на мисли, грабвайки кръстословица в ръка, вие дори имате шанс да намалите теглото си, което е чудесно, нали?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати