Ползи от решаването на кръстословици

Ползи от решаването на кръстословици

Ползите от решаването на кръстословици безспорно са много, но тук ще изброим някои от най-важните. Ето какво се получава, когато съчетаем приятното с полезното - а именно, когато решаваме кръстословици!

Решаването на кръстословици има успокояващ ефект

Не си мислете, че в момента си противоречим с предходното изказване, защото, докато успешно тренирате мозъка си, вие същевременно можете и да изгоните от главата си негативните мисли, които ви тормозят по една или друга причина.

Да вземем за пример разразилата се в началото на 2020 г. пандемия от COVID-19 и времето, през което голяма част от хората прекараха затворени по домовете си. Чудесно беше, че имахме време за семейството и близките си.

Но е и факт, че начинът ни на живот се обозначаваше с термина форсмажорна ситуация - т.е. не беше ясно кой ще запази работата си, кой ще загуби голяма част от вече спестените си пари, кой ще загуби правото си да се възползва от предварително заплатените почивки, екскурзии и т.н.

Накратко казано - да живееш ден за ден без да има някаква яснота дори за следващата седмица, може да подтикне хората не само до депресивни състояния, но и да изкара най-лошото у тях. Ако решавате кръстословици обаче, вашето съзнание ще е заето със сериозна мисловна дейност и ще престанете да си задавате въпроси за бъдещето, на които без това не можете да си отговорите.

Решаването на кръстословици е тренировка за мозъка ни

Трениране на мозъка с решаване на кръстословици

Когато искате да стегнете тялото си и да изглеждате във форма, вие освен че се насочвате към здравословния начин на хранене, се захващате и с тренировки в залата. За да бъде тялото ви във форма.

Абсолютно същото би трябвало да важи и за тренирането на мозъка ви, той не трябва прекалено дълго да е в покой. В противен случай ще закърнее. Хубавото е, че можете да го тренирате, докато физически си почивате. Нищо не ви пречи, докато пиете сутрешното кафе да имате под ръка някоя и друга кръстословица.

Решаването на кръстословици ви държи далеч от хладилника

Няма да се връщаме на примера с пандемията, но почти на всеки човек, който прекарва повече време у дома, му се случва от скука да застане пред хладилника. Не защото е гладен, а защото се чуди какво точно да прави в конкретния момент.

Тук идват и невероятната полза от решаването на кръстословици, а именно, че не само ще мислите за всичко останало, но не и за храна, ами дори и ръцете ви ще са заети. Направо ще забравите за редовното отскачане до хладилника или до скритите в кухненските ви шкафчета с любими сладкиши. Всъщност в този ред на мисли, грабвайки кръстословица в ръка, вие дори имате шанс да намалите теглото си, което е чудесно, нали?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати