Идеи за гарнитури за пържоли

Идеи за гарнитури за пържоли

Всички сме свикнали да похапваме любимите пържоли, поднесени с някаква гарнитура към тях. Но е факт, че тя рядко може да ни изненада, защото традиционно към пържолите се поднасят пресни или задушени зеленчуци, пържени, печени или задушени картофи или пък ориз. Да не забравим и картофеното пюре. Ако искате обаче да направите впечатление, поднасяйки по-оригинално ястие, ние ще ви предложим 3 идеи за гарнитури за пържоли.

Пържоли с гъби

Гъбите вървят ръка за ръка с пържолите, както се казва. Защо обаче вместо да ги поднасяте задушени или под формата на гъбен сос, не ги напълните със сирена и ароматни билки. Излишно е да добавяте към пълнежа им ситно нарязана шунка или бекон, защото все пак ще сервирате пържоли. Помнете единствено, че пълнените гъби задължително се поднасят топли. А ако разполагате със сърнели, а не с традиционните печурки, защо не ги панирате и поднесете поръсени с копър и чесън. Нали гоним нестандартните идеи за гарнитура към пържолите?

Пържоли с киноа

Салата с киноа като гарнитура за пържоли

Днес вече сме открили ползите от онези семенца, известни като киноа. Ако все още ви се струват прекалено екзотични или префърцунени, щом ги добавяме като предложение за гарнитура за пържоли, това едва ли е така. От вас се иска единствено да измиете киноата, да я сварите и отцедите. След това запържете набързо зеленчуци по ваш избор - моркови, лук, чушки и гъби например, но така че те да останат леко хрупкави. Прибавете в края и сварените зрънца киноа, овкусете обилно със соев сос и ще получите една хем вкусна, хем по-нетрадиционна гарнитура за месо.

Пържоли с моркови

По-нестандартна гарнитура към пържолите може да бъде приготвена и от т.нар. коктейлни моркови, но не да ги сервирате в изправено положение, както се прави по баровете, а да ги поднесете нарязани на кръгчета към пържолите.

Важно е обаче преди това да ги мариновате, а това става като смесите лимонов сок (сок и от лимон, и от лайм), соев сос, малко сол и вода. Пропорциите зависят както от собствените ви предпочитания, така и от количеството на морковите. Важно е обаче след като сте пробвали маринатата им да ги накиснете в нея след като морковите са обелени и нарязани на кръгчета.

Оставете ги така да престоят поне 5-6 часа, за да могат да попият добре подправките. При поднасянето им като гарнитура ги отцедете от маринатата и ги поръсете с малко копър или магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати