Кето сладкиш с ябълки

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Кето сладкиш с ябълки
Снимка: Людмила
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • брашно от елда - 1.5 ч.ч.
  • ябълки - 2 средно големи (настъргани)
  • бакпулвер - 10 г
  • ксилитол - 3 с.л. еритритол
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • вода - 150 мл хладка
  • канела - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се почистват, настъргват и към тях се прибавя водата, подсладителят, бакпулверът, разтопеното масло, канелата.

Всичко се разбърква добре и се прибавя брашното от елда.

Готовата смес се изсипва в намазана с масло форма за кекс и се пече ябълковият сладкиш на 170 °C с вентилатор до готовност около 20-25 минути. Но зависи от фурната.

Отгоре може да се поръси с кокосови стърготини. Аз използвах кокосово брашно през цедка - съвсем лека поръска за естетически вид на кето сладкиш с ябълки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: