Начин на приготвяне
За тези апетитни пълнени тиквички измийте тиквичките и разделете ги на две по дължина.
Изгребете вътрешността с лъжица.
Пригответе плънка.
В тиган загрейте зехтина, добавете ситно нарязания лук и чесън.
Добавете ориза и разбърквайте, докато оризът се позапържи и стане прозрачен.
Налейте 120 мл вода, похлупете с капака и гответе за около 20 минути.
Добавете ситно нарязаната вътрешна част на тиквичките, ситно нарязаните домати и подправките.
Разбъркайте, похлупете и оставете за кратко (около 10 мин) да се готви на тих огън.
Напълнете тиквичките със сместа, сложете ги в тавичка, поръсете с натрошеното сирене и налейте малко вода на дъното.
Печете най-вкусните тиквички с ориз около 30 минути в загрята до 190 °C фурна.