Начин на приготвяне
Измийте хубаво булгура. Прехвърлете го в тенджера и го залейте с водата и щипка сол.
Сварете за 20 минути на умерен огън, като от време на време разбърквате.
Междсувременно нарежете сушените плодове на малки парченца, а ядкте смелете. Отделете малка част за украса.
Прибавете към сварения булгур сушените плодове, ванилиите, ядките, захарта, лимоновата кора, млякото и канелата.
Оставете на огъня за няколко минути, като не спирате да бъркате. Свалете от котлона и прибавете маслото, разбъркайте.
Разпределете ашурето в подходящи купички. Поръсете с малко нарязани ядки.
В случая половината кремчета са украсени с шоколадови капки, а другата половина са поръсени със смлян шамфъстък и орехи.
Десертът с булгур и сушени плодове е много вкусен.