Начин на приготвяне
Сипете в касерола сметаната, ванилията, маслото и захарта. Затоплете ги, за да се разтопи захарта и свалете от огъня. Добавете чиата и кокосовите стърготини. Разбъркайте хубаво.
Облепете дъска със стреч фолио. Сипете кокосовата смес и заравнете с шпатула. Оформете правоъгълник, който е дебел около 2 см. Оставете да се охлади напълно и приберете в хладилник за час.
Нарежете на малки квадрати.
Разтопете на водна баня черния шоколад с течната сметана. Забодете една кокосова сладка на дървено шишче, след което я потопете в глазурата. Така процедирайте с всички сладки.
Ако глазурата стегне много, отново я затоплете за кратко.
Наредете сладките отново на дъска, която сте покрили с фолио.
Поръсете ги с наситнен бял шоколад. Приберете шоколадовите сладки в хладилник, за да стегнат, след което може да ги поднесете на своите гости.
Шоколадовите сладки без брашно са чудни!