Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Най-вкусните задушени миди

Най-вкусните задушени миди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Най-вкусните задушени миди
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ето как да приготвим най-вкусните задушени миди"

Необходими продукти

  • миди - 500 грама (пресни)
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 30 г
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • лют пипер - 2 щ. (ако обичате)
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре мидите от мустаците и наслояванията по черупките. Измийте ги, а счупените изхвърлете.

В тенджера загрейте маслото заедно със зехтина. Налейте бялото вино и сипете мидите.

Прибавете наситнения магданоз и лимоновия сок. Сложете капака и задушавайте 2 минутки, като от време на време разклащате, за да се отворят всички миди.

Веднага след като се отворят мидите са готови. Не ги гответе твърде дълго, за да не изсъхнат.

Сервирайте топли, като може да ги поръсите с лимонова кора и още пресен магданоз за още по-добър вкус. Овкусете и с лют пипер, ако обичате.

Най-вкусните задушени миди са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: