Edin.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Салата Цезар с Тофу и Пекан

Салата Цезар с Тофу и Пекан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
477917k
Салата Цезар с Тофу и Пекан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"На кого му трябват манджи и пържоли, когато можем лесно и бързо да си направим една вкусна веган салатка Цезар"

Необходими продукти

  • филийки - 4 пълнозърнести (препечени)
  • тофу - 150 грама
  • салата айсберг - 260 грама
  • чери домати - 2 - 4 за украса (по желание)
  • Дресинг
  • пекан - 45 грама орехи
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - 50 грама зелени (обезкостени)
  • бадемово мляко - 80 мл
  • винен оцет - 30 мл
  • зехтин - 30 мл
  • каперси - 50 грама
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте много добре салатата айсберг и я оставете да се отцеди от течността. Накъсайте я и я прехвърлете в купа. Нарежете тофуто.

Използвайте сухи филийки пълнозърнест хляб, които трябва да натрошите. В случай, че хлябът не е сух, запечете го.

Отделно си пригответе салатения дресинг. Смесете всички посочени за него продукти и ги смелете в блендер, за да се получи хомогенен сос.

Отделете половината от соса и го сипете в купата. Прибавете тофуто и разбъркайте. Поръсете салатата Цезар с останалия дресинг, натрошения хляб и разполовени черита.

Много вкусна и сполучлива салата, подходяща за вегани.

Салатата Цезар с Тофу и Пекан е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: