Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с орехи, канела и захар

Печена тиква с орехи, канела и захар

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5
Печена тиква с орехи, канела и захар
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"От тази рецепта разбираме, че есента идва с пълна сила, но ние сме готови да се насладим и на печената тиква, и дъждовното и по-хладно време"

Необходими продукти

  • краве масло - 125 г разтопено
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • орехи - 150 г едро нарязани
  • тиква - 1.300 кг на кубчета
  • захар - 150 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената тиква на кубчета и я сложете в голяма чиния.

Смесете захарта с разтопеното масло, солта и канелата.

Залейте тиквата с тази смес, разбъркайте я хубаво и я изсипете в тава върху хартия за печене.

Оставете тиквата да се пече в предварително загрята фурна на 200 °C за около 45 минути.

Около 10 минути преди да извадите печената тиква добавете и орехите.

Опитайте и вие тази печена тиква с орехи, канела и захар.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: