edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка Урнебес

Разядка Урнебес

Разядка Урнебес
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
13/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Кой отказва домашно приготвена разядка с топла питка?"

Необходими Продукти

  • cирeнe - 500 г
  • кaймaк - 1 с.л. /може и крема сирене/
  • чушки - 7 бр. червени
  • люти чушки - 2 бр.
  • чecън - 5 скилидки
  • жълтъци - 3 бр.
  • червен пипeр - 1 к.л .
  • oлиo - 3 с.л.
  • coл - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със сваряването на яйцата и отделянето на жълтъците от белтъците.

В тази рецепта ни трябват жълтъците, за което ги оставяме настрана да изстинат добре.

На скарата си поставяме чушките - червените и лютите, изпичаме ги, след което обелваме.

Нарязваме на ситно.

Поставяме сиренето в купа и го намачкваме с вилица. Към него добавяме жълтъците и каймака.

Всички съставки за нашата разядка намачкваме добре и трябва да е смесено добре.

Обелваме си скилидките чесън, счукваме го и добавяме в купата със сиренето.

Овкусяваме разядката с чушки с червения пипер, олиото и солта, разбъркваме добре.

Разядка Урнебес е готова!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: