Начин на приготвяне
В блендер се смилат сусама и бадемите. Изваждат се в купичка и в каната на уреда се сипват овесените ядки, кокосовата захар, нарязаните обезкостени фурми за рецептата, банана и щипка сол.
Всичко се смила на ситни парченца, а ако фурмите са останали на по-едро няма проблем, дори е по- добре.
Добавят се ядките със сусама и се разбърква ръчно или с още няколко оборота на блендера при по-ниска мощност.
Получената еднородна лепкава смес за веган бисквитите се оформя с намазнени или леко навлажнени длани.
Правят се малки топчета, сплескват се и се подреждат в тава покрита с хартия за печене. От тези продукти ще ви излязат две тави/две дози бисквити с овесени ядки.
Пекат се здравословните бисквитки на 180 градуса в предварително загрята фурна за 12 минути или до златист загар.
Вкусни и здравословни веган бисквити с банан и овесени ядки! Насладете им се с удоволствие и без угризения!
Бележка: Съхраняват се в добре затворен херметически съд до 7 дни.