Начин на приготвяне
Настържете сварените картофи заедно с кашкавала на едро ренде.
Смесете ги и добавете към тях галетата и яйцата. Овкусете с черен пипер, сол и магданоз.
Разбъркайте добре и приберете в хладилник за около час, за да се охлади и да се поемат ароматите.
Нарежете на тънки лентички шунката. От картофената смес вземайте по 60-70 грама и внимателно разплесквайте върху стреч фолио.
В средата слагайте шунка и завийте на руло, което се овалва в брашно. Процедирайте така до изчерпване на количествата.
Изпържете крокетите на маслена баня до хубав златист цвят. Отцеждайте от мазнината върху кухненска картия.
Сервирайте картофените крокети със салата по избор и млечно-чеснов сос.
Сполучливите крокети с шунка са готови.