Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Класическо шоколадово суфле

Класическо шоколадово суфле

Класическо шоколадово суфле
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Колкото и да сме преяли, накрая винаги имаме място за едно точно такова шоколадово суфленце"

Необходими продукти

  • черен шоколад - 200 грама
  • брашно - 200 грама
  • захар - 200 грама
  • масло - 200 г + 50 г за намазване
  • яйца - 4
  • жълтъци - 4
  • какао - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. Прибавете към него 200 грама масло и разбъркайте до получаването на гладка хомогенна смес.

Разтопете маслото за намазване и с четка намажете формите за суфле. Сложете ги в камера, за да се замрази маслото.

Разбийте яйцата и жълтъците със захарта. Охладете за кратко шоколадова смес и внимателно прибавете към яйчената смес - бъркайте непрекъснато. Добавете постепенно и брашното, като не спирате да бъркате до хомогенност.

Извадете формите и ги поръсете добре с какао. Изсипете вътре шоколадовата смес и печете в нагорещена фурна за точно 12 минути.

Ако фурната е без вентилатор, печете на 200 градуса, а ако е с вентилатор - на 180.

Готовите суфлета изсипете в чинийки за сервиране. По желание поръсете с пудра захар.

Класическото шоколадово суфле е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: