edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Коледни джинджифилови бисквити

Коледни джинджифилови бисквити

Коледни джинджифилови бисквити
Снимка: Албена Асенова
29/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене8 мин.
Общо38 мин.
Порции30

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Коледни джинджифилови бисквити - за най-вълшебното време от годината.

Брашното се пресява заедно със содата, бакпулвера и подправките-джинджифил, канела, карамфил и индийско орехче. Маслото, медът и захарта се слагат в подходящ съд и се разтопяват на водна баня.

След като се разтопят и размесят хубаво, се оставят да се охладят и към тях се прибавя едно разбито яйце. На порции се прибавя брашното с подправките и се замесва маслено тесто. Прави се на топка, увива в свежо фолио и поставя в хладилника, за да се стегне.

Охладеното тесто се разточва на кора с дебелина около три милиметра. Изрязват се бисквити с помощта на различни формички.

Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7-8 минути, или докато се зачервят.

Коледните сладки могат да се украсят и декорират по собствен избор - с перлички, глазура и т. н.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: