Млечна баница от козунак

Млечна баница от козунак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
28/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Дори козунакът да не е сполучлив, млечната баница ще бъде, щом я приготвите по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • козунак - стар сух (според размера на тавата, която ще ползвате)
  • захар - 3 с.л.
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • краве масло - бучка
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на малки парчета и го сложете в тавичката за печене.

Нарежете кравето масло отгоре и го запечете за 10 - 15 минути във фурната на 180 градуса.

В купа разбийте яйцата, сметаната, млякото, захарта и ванилията.

Залейте млечната баница със сместа и върнете във фурната да се запече до готовност.

Извадете, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.

Поръсете с пудра захар и сервирайте млечната баница от козунак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest