Безглутенов сладкиш с ябълки

08/09/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо827
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на резени ябълките. Полейте ги с 3 с.л. лимонов сок и поръсете с 1 с.л. кафява захар. Разбийте яйцата и захарта с миксер на гъста пяна.

Смесете картофеното нишесте, безглутеновото брашно, бакпулвера, ванилията и щипка сол. Добавете ги на порции към разбитите яйца.

Излейте на струйка разтопеното и леко охладено краве масло и прясното мляко. Добавете стафидите, предварително накиснати в хладка вода.

Застелете форма 24 см. с откопчаващ се ринг с хартия за печене.

Изсипете приготвената смес, отгоре наредете резените ябълки. Изпечете ябълковия сладкиш на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Охладете готовия сладкиш на решетка. Поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Безглутеновият сладкиш с ябълки е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар