edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Спанак с яйца и сирене на тиган

Спанак с яйца и сирене на тиган

MarianaMariana
Новак
693
1
88
29/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Всички, които не обичат спанак, просто не са опитвали тази рецепта с яйца и сирене на тиган, затова"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме спанака на ситно след това го попарваме за кратко в подсолена вода. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди.

В голям дълбок тиган запържваме ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме спанака, за да се запържи и той. Разбиваме яйцата, смесваме ги с прясното мляко и сиренето и с получената смес заливаме спанака.

Разбъркваме добре и овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме ястието да се готви на тих огън до готовност. По желание може да го пъхнете във фурната и да го запечете там, вместо да го приготвяте на котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: