Edin.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от зелен фасул и червено цвекло

Салата от зелен фасул и червено цвекло

MarianeMariane
Новак
6944
Салата от зелен фасул и червено цвекло
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • червено цвекло - 1 - 2 глави
  • оцет - 100 мл
  • зелен фасул - 300 г
  • копър - 1/2 връзка
  • олио
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цвеклото и го сварете цяло до омекване, за да запази свежия си цвят. След това го обелете и нарежете на филийки, сложете го в буркан и го залейте с олио и оцет, така че да го покрият. Оставете го поне 24 часа в хладилник, за да се овкуси добре.

Подредете цвеклото в чиния за сервиране. Добавете зеления фасул - предварително сварен в подсолена вода и залейте с малко оцет и олио.

Поръсете салатата с пресен копър и е готова за поднасяне.

Ако не сте любители на зеления фасул, смело може да го замените с нарязан на филийки лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: