Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
След като знаете как се осолява каймата, може да опитате да приготвите спагети с кайма, гнезда от кайма или емблематичното руло стефани...
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Сухо осоляване Тук месото се посолява със сол или смес за осоляване. На всеки един кг месо се слага сол 70 грама, селитра 2.5 г, захар 5 г. С тази смес се осолява месото обилно и се нарежда плътно в съдове....
Сушене на месо във фурнатаСушене на месо във фурната
06 Март
Избор на месо За сушене говеждо месо е най-подходящо. Не е толкова мазно като свинско и не е толкова твърдо като агнешкото....
Домашна наденица за сушенеДомашна наденица за сушене
27 Август
Хубаво е да престои на хладно 10-12 часа. Пълнят се червата, като се дупчат с игла. Правят се на подкови или на пръчки. Сушат се на проветриво място като се разточват 3 – 4 пъти....
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
За осоляване на риба не е подходяща ситната сол, тъй като тя бързо осолява вътрешността на рибата, без да извлече влагата от нея. Един от най-старите начини за осоляване на риба е сухото осоляване....
Да си направим сушено месоДа си направим сушено месо
04 Дек.
11
Разгледай още тези рецепти за сушено месо, домашна луканка и пастърма....
Съвети за варене на месоСъвети за варене на месо
14 Май
За да е вкусно и полезно, месото се вари по определен начин. То се вари във вода или в зеленчуков бульон. Ако сложите месото във вряща вода, горният слой на белтъчини ще коагулира много бързо, което ще предпази полезните...
Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
07 Април
Предварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода. Мие се цялото парче, предназначено за готвене. Не се мие месо, което вече сте нарязали...
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
12 Август
Днес въпреки технологиите, които позволяват по-дълго съхранение на продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
Дивечовото месо е истински деликатес на трапезата ни и е много по-полезно от месото на животни, отглеждани от хората за храна. Вкусното месо от диви животни се дели на три основни групи - пернат дивеч (фазани, яребици...
Прости съвети за сотиране на месоПрости съвети за сотиране на месо
19 Май
Сотирането представлява техника на бързо пържене на продукта в малко количество мазнина. Мазнината трябва да е силно нагорещена, а месото не бива да се разбърква, а да се обръща с движение на тигана. Трябва да си изберете...
Консервиране на риба чрез осоляванеКонсервиране на риба чрез осоляване
17 Окт.
Най-често се осоляват риби като треска, паламуд, скумрия, шаран, а също и дребни риби като хамсията. На осоляване се подлага и хайверът на рибата....
Сушене на зеленчуциСушене на зеленчуци
19 Март
3
Сушенето на плодове и зеленчуци заинтригува все повече хора. Дори в домашни условия можем да си направим сушени зеленчуци, които след това да използваме за различни гозби....
Съвети за винаги вкусно месо на трапезатаСъвети за винаги вкусно месо на трапезата
09 Април
Вече знаете хитринки и полезни съвети при готвене на месо, които да използвате при печено свинско или вкусни пържоли....
Съвети за консервиране на месо в бурканиСъвети за консервиране на месо в буркани
28 Януари
2
Ето защо тук ще Ви дадем някои ценни съвета за консервирането на месо в буркани: - Когато затваряте месо в буркани, винаги го оглеждайте добре. То трябва да е съвсем прясно и да има свеж вид....
Съвети за приготвяне на марината за месоСъвети за приготвяне на марината за месо
19 Май
Едно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо. Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
01 Юни
Осоляване на риба със суха сол Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
Технология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаемТехнология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаем
19 Май
Чрез технологията на сушене можем да изсушаваме плодове и зеленчуци, риба и месни продукти, както и почти всички билки. При последните сушенето е най-разпространено....
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Съхраняване и сушене на гъбиСъхраняване и сушене на гъби
02 Юли
2
Затова ако ви се струва твърде скъпо, доверете се на другия метод за сушене. Ето и какво ни е необходимо за него: 1....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....