Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Масло от рапица - кога да го използвамеТо може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
01 Юли
Как, кога и защо да използваме тоалетно мляко?Ако досега не сте използвали такова мляко, то вече със сигурност ще го включите в ежедневните си козметични процедури....
02 Януари
Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?При приготвянето на питки, погачи, бисквити и кексове, всеки уважаващ себе си кулинар използва мая. В себе си тя съдържа дрожди, които правят тестото меко и бухнало....
20 Януари
5
Защо да използваме канела?Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
04 Окт.
Сол за миялна машина - защо, кога и как да използвамеКак да използваме сол за миялната машина
За да използвате сол за миялната, отворете вратата в долната част на съдомиялната машина - под долната тава. При всички миялни машини отделението за сол е разположено там....
19 Окт.
Кога да използваме зехтин вместо олио?На кого да се доверим и има ли значение по какъв начин ще използваме олио и зехтин? Отговорът на този въпрос е категорично ДА....
21 Февр.
За какви ястия се използва риганРиганът е родствено на майораната растение. Той обаче има по-наситен аромат и вкус. В кулинарията се използват изсушените листенца и цветните пъпки на ригана.
Риганът се използва в средиземноморската кухня....
09 Май
Бял пипер и как да го използвамеТой е сравнително нова за нашия регион подправка, по-използван е в азиатските страни. Има приложение и в традиционната китайска медицина....
22 Юни
Зехтин за лице - кога, защо и как да го нанасямеСред тях зехтинът заема своето заслужено място на природен продукт, използван още от древността за красива кожа....
19 Април
Кога да използваме йодасептКога се използва йодасепт
1. При дезинфекция на рани
Йодасептът е спомагателно средство за лечение на пресни рани, затова се прилага активно при оказване на първа помощ;
2....
05 Юли
Хайлайтър: Какво е и как да го използвамеИзборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти.
Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
05 Окт.
Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?Освен кости за направата му се използват и животински съединителни тъкани. Той може да се използва и за супи, и за сосове и за здравословни напитки.
Костният бульон е бил известен още от праисторически времена....
09 Ноем.
РиганМасло от риган
Как да използваме масло от риган? Това е отлично средство за лечение на различни инфекции като кандидоза.
Маслото от риган може да се използва при инфекции на ноктите....
30 Януари
8
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Защо да използваме услугите на сватбена агенцияБезспорен факт е, че в наши дни много двойки не желаят да сключат брак, нито пък желаят да застанат пред олтара. Причините за това могат да са най-разнообразни, но обикновено онова, което най-много ги притеснява е липсата...
24 Юни
Защо да използваме бамбукови дъски и съдове?В следващите редове ще ви дадем седем важни причини, поради които да използвате кухненски дъски и прибори от бамбук.
1....
17 Окт.
Какво е кинако и как да го използвате?В печива
Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
26 Февр.
Кога и как се бере риган?Ако имате много пресен риган, можете да го изсушите и да го запазите за бъдеща употреба.
Как да събираме риган?
За медицински цели използвайте горната част на издънките на ригана, със съцветията и листата....
28 Февр.
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеДругите две значения са за пица, за която се използва пикантната наденица Пеперони и доматен сос, като вкусното ястие носи названието пица пеперони....
22 Септ.
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеИзползвайте маслото от гроздови семки за сотиране на зеленчуци, пържене на месо или като основа за домашно приготвени салатни сосове....
27 Май
Аквафаба - какво е това и как да го използваме?Аквафабата може да се използва за замяна на яйчения белтък, затова и е наричана още вегетарианско яйце....
20 Дек.
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
В лошо настроение сте? Ето как да го използватеАко сте ядосани, тъжни или усещате безизходица, може да използвате лошото си настроение за нещо градивно....
06 Август