Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкиш ЛондонСладкиш Лондон
08 Дек.
Сложете да се изпече до готовност в умерена фурна. Докато е още топъл, може да го разрежете на полумесеци или с други форми по желание....
Специалитет РимСпециалитет Рим
17 Юни
Разбъркайте и оставете да заври. Залейте рулцата....
Палачинки ПарижПалачинки Париж
03 Юли
4
Готовите палачинки Париж може да поръсите с пудра захар. Поднасят се веднага със сладко по избор....
Спагети Карбонара - автентична рецепта, РимСпагети Карбонара - автентична рецепта, Рим
16 Ноем.
4
Спагетите Карбонара - автентична рецепта, Рим са чудни!...
Десерт Париж-БрестДесерт Париж-Брест
16 Август
Тестото трябва да е гладко лъскаво, да пада от лъжицата при тръсване, но да не се разтича. Може да се наложи да се добави половин или дори една трета яйце, когато тестото е почти готово....
Еклери Париж-БрестЕклери Париж-Брест
26 Март
1
Оставете ги да се охладят, след което ги нарежете хоризонтално на две части....
Еклеров сладкиш Париж-БрестЕклеров сладкиш Париж-Брест
17 Юли
Поръсете с пудра захар готовия сладкиш Париж-Брест!...
Пълнени картофи ала ПарижПълнени картофи ала Париж
03 Март
Изпичаме картофите във фурна, без да ги белим, при 200 градуса. Изваждаме ги и режем отгоре капаче....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Сладкиш Париж-Брест с ягодиСладкиш Париж-Брест с ягоди
29 Май
С по-малък резец или тънкостенна чаша (5-6 см) изрязваме центъра на вече изрязаните кръгове, за да се получи нещо като поничка....
Париж-Брест (Paris Brest Chox)Париж-Брест (Paris Brest Chox)
13 Май
Ако искате еклерът да е хрупкав, се сервира веднага. Париж-Брест (Paris Brest Chox) е готов....
Коктейл Последно манго в ПарижКоктейл Последно манго в Париж
09 Окт.
Можем да усетим вкуса на френската столица с готовия коктейл последно манго в Париж....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Френски десерт Париж-Брест с малиниФренски десерт Париж-Брест с малини
02 Август
2
Размразете бутер тестото на стайна температура за около 30 минути или го оставете в хладилника за една нощ. Пригответе крема, като разбиете маслото с пудрата захар до пухкава бяла консистенция....
Брекети или алайнери: какво да изберем?Брекети или алайнери: какво да изберем?
18 Дек.
С какво да съобразите избора си на лечение? Изборът трябва да се основава на следните фактори: Ортодонтските проблеми Най-важният аспект при избора на алайнери или брекети е сложността и спецификата на проблема....
Защо да не давате или броите вечер париЗащо да не давате или броите вечер пари
02 Април
Едно от поверията сочи, че друга дейност, която трябва да се избягва, е броенето или даването на пари вечер. Ето защо: - Вярва се, че вечер не трябвате да преброявате парите си....
Да похапнем сладичко в Деня на ябълковите тригуни!Да похапнем сладичко в Деня на ябълковите тригуни!
05 Юли
Ако и вие търсите поредния повод за празнуване, непременно трябва да знаете, че днес е Денят на ябълковите тригуни. Тригуните са тестени изделия, които приличат на триъгълни бутербанички. Сервират се като лека закуска...
Да похапнем сладичко заради Световния ден на бисквитите!Да похапнем сладичко заради Световния ден на бисквитите!
04 Дек.
На днешния ден се отбелязва Световният ден на бисквитките. Тези невероятни сладки могат да се срещнат в безброй вариации, поради което присъстват в кулинарията на всяка страна и са обожавани от малки и големи. Празникът...
Какво не знаем за ПарижКакво не знаем за Париж
19 Ноем.
Кулата, която е емблема на Париж, всъщност била част от декора на поредния Международен Панаир....