Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкиш ЛондонСложете да се изпече до готовност в умерена фурна. Докато е още топъл, може да го разрежете на полумесеци или с други форми по желание....
08 Дек.
Палачинки ПарижГотовите палачинки Париж може да поръсите с пудра захар. Поднасят се веднага със сладко по избор....
03 Юли
4
Спагети Карбонара - автентична рецепта, РимСпагетите Карбонара - автентична рецепта, Рим са чудни!...
16 Ноем.
4
Десерт Париж-БрестТестото трябва да е гладко лъскаво, да пада от лъжицата при тръсване, но да не се разтича. Може да се наложи да се добави половин или дори една трета яйце, когато тестото е почти готово....
16 Август
Еклери Париж-БрестОставете ги да се охладят, след което ги нарежете хоризонтално на две части....
26 Март
1
Пълнени картофи ала ПарижИзпичаме картофите във фурна, без да ги белим, при 200 градуса.
Изваждаме ги и режем отгоре капаче....
03 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Сладкиш Париж-Брест с ягодиС по-малък резец или тънкостенна чаша (5-6 см) изрязваме центъра на вече изрязаните кръгове, за да се получи нещо като поничка....
29 Май
Париж-Брест (Paris Brest Chox)Ако искате еклерът да е хрупкав, се сервира веднага.
Париж-Брест (Paris Brest Chox) е готов....
13 Май
Коктейл Последно манго в ПарижМожем да усетим вкуса на френската столица с готовия коктейл последно манго в Париж....
09 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Френски десерт Париж-Брест с малиниРазмразете бутер тестото на стайна температура за около 30 минути или го оставете в хладилника за една нощ.
Пригответе крема, като разбиете маслото с пудрата захар до пухкава бяла консистенция....
02 Август
2
Брекети или алайнери: какво да изберем?С какво да съобразите избора си на лечение?
Изборът трябва да се основава на следните фактори:
Ортодонтските проблеми
Най-важният аспект при избора на алайнери или брекети е сложността и спецификата на проблема....
18 Дек.
Защо да не давате или броите вечер париЕдно от поверията сочи, че друга дейност, която трябва да се избягва, е броенето или даването на пари вечер. Ето защо:
- Вярва се, че вечер не трябвате да преброявате парите си....
02 Април
Да похапнем сладичко в Деня на ябълковите тригуни!Ако и вие търсите поредния повод за празнуване, непременно трябва да знаете, че днес е Денят на ябълковите тригуни.
Тригуните са тестени изделия, които приличат на триъгълни бутербанички. Сервират се като лека закуска...
05 Юли
Да похапнем сладичко заради Световния ден на бисквитите!На днешния ден се отбелязва Световният ден на бисквитките. Тези невероятни сладки могат да се срещнат в безброй вариации, поради което присъстват в кулинарията на всяка страна и са обожавани от малки и големи.
Празникът...
04 Дек.
Какво не знаем за ПарижКулата, която е емблема на Париж, всъщност била част от декора на поредния Международен Панаир....
19 Ноем.