Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Абсорбатор как да изберем?Абсорбаторът е един от задължителните елементи на всяка кухня. Той е необходим поради функцията да поглъща всички нежелани миризми от помещението и да оставя въздуха чист и свеж....
21 Януари
Какъв под да изберем за кухнята?Поради факта, че при редовното използване на кухнята, тя би трябвало да бъде почиствана ако не всеки ден, то през ден ви, препоръчваме на пода на кухнята да поставите плочки....
01 Април
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Как да изчистим решетките на абсорбатора?Използвайки евтини и достъпни средства, можете с лекота да почистите решетката на абсорбатора в кухнята от наслоените мазнини....
21 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Критерии при избора на абсорбаторАко си купувате абсорбатор, също има няколко дребни изисквания, по които е добре да се движите, за да изберете най-добрия и качествен уред....
31 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Козуначени кифли от моята кухняБез да се спира разбъркването, се започва добавянето на кубчетата масло със стайна температура, като се изчаква всяко кубче добре да се усвои от тестото и тогава се прибавя следващото....
13 Окт.
3
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Скариди саганаки от моята кухняМоже и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняОставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш.
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май