Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Абсорбатор как да изберем?Абсорбатор как да изберем?
21 Януари
Абсорбаторът е един от задължителните елементи на всяка кухня. Той е необходим поради функцията да поглъща всички нежелани миризми от помещението и да оставя въздуха чист и свеж....
Какъв под да изберем за кухнята?Какъв под да изберем за кухнята?
01 Април
Поради факта, че при редовното използване на кухнята, тя би трябвало да бъде почиствана ако не всеки ден, то през ден ви, препоръчваме на пода на кухнята да поставите плочки....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Как да изчистим решетките на абсорбатора?Как да изчистим решетките на абсорбатора?
21 Февр.
Използвайки евтини и достъпни средства, можете с лекота да почистите решетката на абсорбатора в кухнята от наслоените мазнини....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Критерии при избора на абсорбаторКритерии при избора на абсорбатор
31 Окт.
Ако си купувате абсорбатор, също има няколко дребни изисквания, по които е добре да се движите, за да изберете най-добрия и качествен уред....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
Без да се спира разбъркването, се започва добавянето на кубчетата масло със стайна температура, като се изчаква всяко кубче добре да се усвои от тестото и тогава се прибавя следващото....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Може и да се посипе малко магданоз. Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Оставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш. Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....