Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъзел с диня и фетаПъзел с диня и фета
08 Юли
Блендираме босилека, черния пипер и зехтина в блендер. Получава се паста, която разпределяме в 4 чинии. Динята и сиренето нарязваме на еднакви кубчета. Подреждаме ги шахматно върху зелената паста. Отгоре поставяме...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да не ни залепва скаратаКак да не ни залепва скарата
03 Юли
9
Всъщност при печене на скумрия трябва много обилно да сте намазали и скарата с олио, защото в противен случай залепва мигновено. И рибата трябва преди това да е била подсушена....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Мравките откриват залежи от златоМравките откриват залежи от злато
21 Дек.
За човек това количество, разбира се, е съвсем незначително, но това ще бъде само знак, че под този мравуняк има залежи от злато....
Как да залеем торта с шоколад?Как да залеем торта с шоколад?
17 Ноем.
Един от сигурните начини да впечатлите гостите си е да поднесете за десерт домашна торта с шоколадова глазура. За жалост, да залееш торта с шоколад звучи много по-лесно отколкото е всъщност. Шоколадовата глазура или шоколадовият...
Тайни рисунки на платото Наска са гигантски детски пъзелиТайни рисунки на платото Наска са гигантски детски пъзели
30 Май
1
Американски учени умуват над все още неизследвани рисунки на платото Наска, известно със своите гигантски картини. Те са смятани за огромни изображения, които може би са били идоли на древните, или за площадка за кацане...
Как да не ми залепва рибата на скарата?Как да не ми залепва рибата на скарата?
03 Окт.
1
Залепването на рибата по време на готвенето ѝ (на тиган или скара) е едно от най-неприятните неща, които може да се случат. За да предотвратите този момент, трябва да спазвате няколко важни правила. Това са средно високата...
Ал Пачино залепна за младото си гадже на плажа. Вижте ги!Ал Пачино залепна за младото си гадже на плажа. Вижте ги!
01 Май
Актьорът Ал Пачино може и да е на 77 години, но си остава ценител на женските форми. За рождения си ден той заведе гаджето си Лусила Сола на разходка до прекрасен плаж край Мексико. Половинката на актьора е с около...
Пореден скандал! Фалшиви сиренa с палмова мазнина са залели пазараПореден скандал! Фалшиви сиренa с палмова мазнина са залели пазара
17 Май
1
При акция на Активни потребители е установено, че 9 от марките сирена по българските пазари са използвали палмово масло или сухо мляко. При други 27 марки е открита нова измама - добавяне на ензима трансбутаминаза....