Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъзел с диня и фетаБлендираме босилека, черния пипер и зехтина в блендер.
Получава се паста, която разпределяме в 4 чинии.
Динята и сиренето нарязваме на еднакви кубчета.
Подреждаме ги шахматно върху зелената паста. Отгоре поставяме...
08 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да не ни залепва скаратаВсъщност при печене на скумрия трябва много обилно да сте намазали и скарата с олио, защото в противен случай залепва мигновено.
И рибата трябва преди това да е била подсушена....
03 Юли
9
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Мравките откриват залежи от златоЗа човек това количество, разбира се, е съвсем незначително, но това ще бъде само знак, че под този мравуняк има залежи от злато....
21 Дек.
Как да залеем торта с шоколад?Един от сигурните начини да впечатлите гостите си е да поднесете за десерт домашна торта с шоколадова глазура. За жалост, да залееш торта с шоколад звучи много по-лесно отколкото е всъщност. Шоколадовата глазура или шоколадовият...
17 Ноем.
Тайни рисунки на платото Наска са гигантски детски пъзелиАмерикански учени умуват над все още неизследвани рисунки на платото Наска, известно със своите гигантски картини. Те са смятани за огромни изображения, които може би са били идоли на древните, или за площадка за кацане...
30 Май
1
Как да не ми залепва рибата на скарата?Залепването на рибата по време на готвенето ѝ (на тиган или скара) е едно от най-неприятните неща, които може да се случат. За да предотвратите този момент, трябва да спазвате няколко важни правила. Това са средно високата...
03 Окт.
1
Ал Пачино залепна за младото си гадже на плажа. Вижте ги!Актьорът Ал Пачино може и да е на 77 години, но си остава ценител на женските форми. За рождения си ден той заведе гаджето си Лусила Сола на разходка до прекрасен плаж край Мексико.
Половинката на актьора е с около...
01 Май
Пореден скандал! Фалшиви сиренa с палмова мазнина са залели пазараПри акция на Активни потребители е установено, че 9 от марките сирена по българските пазари са използвали палмово масло или сухо мляко. При други 27 марки е открита нова измама - добавяне на ензима трансбутаминаза....
17 Май
1