Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да дезинфекцираме ефективно дома си всеки денКак да дезинфекцираме ефективно дома си всеки ден
24 Април
Започнете да дезинфекцирате тези повърхности, веднага щом разберете, че член на семейството или съквартирант има грип....
Как да дезинфекцираме дрехите сиКак да дезинфекцираме дрехите си
29 Април
Ето как да дезинфекцирате дрехите си! 1. Дезинфекция чрез излагане на дрехите на много ниска температура Както високата температура, така и минусовите има дезинфектиращ ефект....
Пица у домаПица у дома
21 Април
Отгоре върху пицата, по свой вкус, започваме да редим продуктите, но без царевицата. Слагаме да печем във фурната и десетина минутки преди да е готова пицата, разхвърляме върху нея и царевицата. Приятен апетит!...
Виж защо да НЕ дезинфекцираш дома си с белина и препарати с хлор!Виж защо да НЕ дезинфекцираш дома си с белина и препарати с хлор!
14 Май
1
Всъщност дезинфекцираме повърхността, която няма особено значение за предавателния механизъм на това заболяване....
Как да почистите и дезинфекцирате пералната си машинаКак да почистите и дезинфекцирате пералната си машина
21 Ноем.
Как да почистите и дезинфекцирате пералната си машина Първа стъпка: Почистване уплътнението на вратата на пералнята Първата стъпка е да почистите уплътненията на вратата....
Бързи и лесни бургери у домаБързи и лесни бургери у дома
27 Окт.
Сервирам с бързи и лесни бургери у дома с останалия сос. Бон апетит!...
Как да си опушим месо у дома?Как да си опушим месо у дома?
23 Март
Още в най ранните години от зората на човечеството се е търсил лесен и ефективни методи за консервиране на месото. При липсата на електрически ток и фризери нашите предци е трябвало да заложат на по-достъпен начин за запазване...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Как да си направите розова вода у дома?Как да си направите розова вода у дома?
27 Февр.
Розовата вода е естествен антисептик, който се получава в резултат на парна дестилация на етерично масло. Тя има универсално приложение и най-често се използва за тонизиращо измиване на лице и тяло. Добавя се към...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
В средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката. Двата края съберете в един....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....