Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се приготвя телешкото, за да не стане жилавоКак се приготвя телешкото, за да не стане жилаво
03 Септ.
Съвсем младото месо е най-крехко, но в повечето случаи се налага да се обработва, за да не стане жилаво....
Телешкото варено на ЗвездевТелешкото варено на Звездев
28 Февр.
Телешкото месо се нарязва и се поставя в тенджера под налягане. Залива с 2 литра вода. Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина....
Защо тестото става жилаво?Защо тестото става жилаво?
22 Януари
Макар да е различно от това с маята, то също трябва да се пази от премесване, защото бързо може да стане жилаво и да загуби желаният за постигане ефект....
Защо воденичките са жилави?Защо воденичките са жилави?
12 Февр.
Поради факта, че представляват един мускул, пилешките воденички са твърди и жилави, затова изискват специфична термична обработка, която обикновено продължава по-дълго от необходимата при обикновено месо....
Защо телешкото е по-скъпо от свинското?Защо телешкото е по-скъпо от свинското?
07 Март
Остава всеки сам да си прецени дали предпочита да готви по-често свински гозби или пък ароматно телешко задушено....
Защо не се желира телешкото в бурканите?Защо не се желира телешкото в бурканите?
31 Март
Процесът по желиране на телешкото в бурканите е традиционен метод за запазване на месото чрез консервиране....
Разфасоване на телешкото месоРазфасоване на телешкото месо
16 Януари
2
А домакините свързват телешкото основно с телешко варено и с месарските магазини, в които най-често се намират шол, вайсбрат, телешко с кост и телешко за готвене....
Полезно ли е телешкото месо?Полезно ли е телешкото месо?
27 Януари
Затова бъдете разумни и отговорни, когато избирате, готвите и консумирате телешко месо. Вижте още и как телешкото да не е жилаво....
Какво съдържа телешкото?Какво съдържа телешкото?
27 Март
Телешкото месо е добър източник на протеини, необходими за човешкото здраве. Най-голямата част от тях се пада на телешкото филе, което е най-меката част....
Как се готви жилаво месо?Как се готви жилаво месо?
01 Окт.
Ако се съмнявате, че месото, което сте купили от магазина, може да стане твърде жилаво при печене, може предварително да го начукате леко с чук за месо....
Италианско телешко месо - специфика и защо е толкова вкусноИталианско телешко месо - специфика и защо е толкова вкусно
30 Май
Италианското телешко се ползва за празнично ястие на трапезата. В Италия го готвят със сос от джинджифил и нар, който е много добра съставка в храната, приготвена с телешко....
Скандал - след телешкото подменят и рибатаСкандал - след телешкото подменят и рибата
04 Април
1
След като пазара в цяла Европа беше залян с продукти, в които телешкото месо беше подменено от конско с неизяснен произход, нова скандал се задава на хоризонта....
Обявиха телешкото за най-спортното месоОбявиха телешкото за най-спортното месо
27 Февр.
1
Телешкото не понася дълга топлинна обработка и става жилаво и сухо. Най-добре е да го приготвяте във вид на сочни стекове или задушено....
Превърнете всяко жилаво месо крехко и сочно с тези тайни съставки!Превърнете всяко жилаво месо крехко и сочно с тези тайни съставки!
06 Март
Има редица помощни продукти, които могат да омекотят дори и най-твърдите и жилави меса, като им добавите сочни и пикантни нотки. Ето кои са храните, които ще направят месото ви крехко....
Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананасТелешкото върви с аспержи, свинското - с ананас
14 Януари
Пюрето е перфектна гарнитура за телешкото, както и пържените картофи, печурките и всички видове зеленчуци. Идеалната гарнитура за телешко са аспержи на пара и пюре от спанак със сметана....
Как да стане телешкото месо по-крехко?Как да стане телешкото месо по-крехко?
23 Януари
Телешкото месо е сред най-популярните и консумирани видове в света. Характерна черта за него обаче е, че е по-жилаво от свинското и приготвянето му може да се окаже понякога предизвикателство....
Как се чисти телешкото шкембе?Как се чисти телешкото шкембе?
28 Окт.
Вижте и няколко идеи за приготвянето на телешко шкембе: задушено телешко шкембе и телешко шкембе яхния. Виж също колко време се вари телешкото шкембе....
Колко време се вари телешкото?Колко време се вари телешкото?
06 Окт.
Телешкото месо става изключително крехко след сваряване. Неслучайно класическото телешко варено е любимо ястие на всички, които държат не само на линията си, но и на здравето си....
Храни, в които има повече желязо, отколкото в телешкотоХрани, в които има повече желязо, отколкото в телешкото
23 Май
Не искате да консумирате червено месо? Няма никакъв проблем! Храните в горната ни галерия са толкова богати на желязо, че ще Ви помогнат да набавите дневната доза от желязо по отличен начин. Минералът желязо е много...
Колко време се пече телешкото месо?Колко време се пече телешкото месо?
26 Март
Най-специфичният кулинарен аспект на телешкото месо е неговото изпичане. Колко време се пече телешкото месо Времето за печене на телешкото месо зависи пряко от степента на готовност, към която се стремите....
Апетитни ястия с телешкоАпетитни ястия с телешко
19 Окт.
Телешкото месо може да се приготви и на супа – телешко варено, но с него можете да направите и вкусно основно печено на фурна например....
Как калмарите да не станат жилави?Как калмарите да не станат жилави?
01 Август
Не добре свареният калмар е жилав и никак не приятен за консумация....
Как по-бързо да уври телешкото месо?Как по-бързо да уври телешкото месо?
13 Окт.
1
Старото и жилаво телешко месо трябва да се реже напречно на мускулните влакна и леко да се начука. Това важи не само за варенето, но и за печенето му....
Сготви бързо и лесно: ТелешкоСготви бързо и лесно: Телешко
26 Април
Телешко с бира Необходими продукти: ½ кг телешко месо, 1 ½ ч.ч. бира, 1 глава лук, 2 с.л. брашно, мазнина, сол, черен пипер, 2 с.л....
Тайните на крехкото телешко месоТайните на крехкото телешко месо
01 Март
Телешкото месо става вкусно и крехко, ако се спазват някои правила при приготвянето му. За да стане телешкото задушено по-вкусно, преди да го сготвите, го потопете в брашно и го запържете до златисто....