Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Защо трябва да спрете да купувате маргарин?
17 Май
Маргаринът е създаден през далечната 1870 година във Франция, като е пренесен в САЩ още през Първата Световна война. Тогава той е бил най-изгодният начин за изхранване на населението. И от 1998 година до сега САЩ...
Защо е важно да приемаме лутеин?Защо е важно да приемаме лутеин?
12 Май
Този микроелемент увеличава и засилва зрителната функция, спомага за поддържането на добро зрение и дори може да служи като профилактика за катаракта, дегенерация на ретината; Лутеинът може да спре риска от инфаркт и...
Защо е важно да учим математикаЗащо е важно да учим математика
30 Септ.
Въпреки че важността на математиката може да бъде подценявана, то това не означава, че тя не е изключително важна и приложима в ежедневието....
Защо е важно да сме благодарниЗащо е важно да сме благодарни
26 Септ.
Благодарността е висша форма на смирение, духовен мир и баланс в живота. Да сме благодарни, означава да бъдем гостоприемни към това, което получаваме или вече имаме. Благодарността трябва да се превърне в непрестанно...
Защо е важно децата да спортуватЗащо е важно децата да спортуват
11 Февр.
Макар да ви се струва, че не е толкова важно – грешите. Спортът изгражда в децата самодисциплина и контрол, научава ги на това да имат хъс, да се стремят към нещо, да проявяват самоинициатива....
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Те блокират натрупването и образуването на калций и други елементи, важни за развитието на човешкото тяло. Освен всички друго има още много елементи, които тровят тялото ни в комбинация с месото....
Защо е важно да се придържате към сезонно хранене?Защо е важно да се придържате към сезонно хранене?
17 Юли
Храненето през пролетта е важно, защото е свързано с преодоляване на някои хранителни дефицити, възникнали през зимата....
Как да спрете да пушитеКак да спрете да пушите
13 Септ.
Освен, че самия процес на дъвчене на гроздето също сам по себе си представлява орална стимулация, замества пушенето, този трик има и още едно важно преимущество....