Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класически шоколадови мъфиниПри набучкването, ако тя излезе суха - то нашите класически шоколадови мъфини са готови.
Рецептата за класически мъфини е готова. Да ви е сладко!...
15 Май
Лютеница по стара рецептаРецептата е на прабаба ми Зойка от пловдивското село Труд, която е родена 1914 г. и казваше, че я знае от своята баба....
05 Септ.
3
Козунак по стара рецептаСплетете по три фитила за всеки козунак /за да се получат три козунака/.
Поставете козунаците в подходящи тави и оставете отново да втасат на топло....
15 Април
10
Бухти по стара рецептаПресяваме брашното и правим по средата кладенче, където изсипваме шупналото млякото, яйцата и солта....
28 Януари
Кьопоолу по стара рецептаЗатворете плътно и стерилизирате кьопоолу по стара рецепта за 20 минути след завиране на водата....
23 Септ.
1
Фъч по стара рецептаТози фъч е неимоверно ефектен и няма домакиня, която да не е поискала рецептата за него. Лично аз я знам от Веселина Богданова от Котел, на която съм ѝ много благодарна за нея....
28 Януари
2
Кьопоолу по стара рецептаДобавете оцет и магданоз и поднесете кьопоолуто по стара рецепта за вечеря....
06 Април
Стара рецепта за кошничкиИзвадете кравето малко и го нарежете в купа на малки парчета. Оставете го на стайна температура за около час да омекне.
Добавете останалите продукти за тесто и замесете меко тесто.
Завийте в стреч фолио и оставете...
28 Юли
Стара рецепта за ХлябМаята се натрошава в хладка вода с щипка захар и брашно. Оставя се на топло да "шупне" за около 10 мин.
Готовата мая прибавяме към предварително пресятото брашно, в което се добавят: солта, захарта, разтопеното масло и...
24 Януари
Стара рецепта за пастърмаОставете го за една седмица или проверявайте до пълното изсушаване пастърмата по стара рецепта....
22 Септ.
Сиренени питки (по стара рецепта)Към брашното прибавете яйцата, водата и шупналото кисело мляко, замесете меко нелепящо по ръцете тесто, ако е нужно, добавяйте малко брашно....
28 Август
Домашен пелин по стара рецептаПелинът е характерен със своята горчивост, сладост и аромат. Количеството захар зависи от индивидуалния вкус, като варира от 30 до 50 г или не се слага изобщо.
Захарта се разтапя във виното, а то се ароматизира с помощта...
22 Февр.
Лесни мекици по стара рецептаЗапочнете замесването, като в началото бъркате с лъжица (докато е възможно), а после доомесете с ръце до много меко, но нелепнещо тесто по ръцете....
28 Юли
1
Домашна торта по стара рецептаРазделете сместа в три еднакви по големина купички, в едната от тях добавете какаото и разбъркайте....
30 Дек.
Печено пиле по стара рецептаОтгоре печеното пилешко по стара рецепта се наръсва с дребно нарязан пресен копър.
Приятен апетит!...
02 Април
Коледна пита по стара рецептаПремесете отново втасалото тесто, оформете питата по ваше желание. Готовата пита оставете да втаса отново, намажете с разбит жълтък, поръсете с микс от семена по желание и печете на 180 градуса за 35-40 минути....
18 Дек.
Гръцка Баклава по стара рецептаВадим по две от тях и намазваме с готовата смес. Навиваме ги по дължина или ширина в зависимост каква тавичка ще ползваме. Предварително сме си намазали тавичката с олио. Правим така докато свърши сместа....
25 Дек.