Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Липсата на чувство за собствено достойнство - как да го преодолеемЛипсата на чувство за собствено достойнство - как да го преодолеем
30 Дек.
Въпреки че е трудно, съществуват начини да се изгради и възстанови чувството за стойност и самоуважение....
Защо се чувстваме неуверени и как да го преодолеем?Защо се чувстваме неуверени и как да го преодолеем?
13 Дек.
Как да преодолеем неувереността? Саморазбирането ще ви направи уверени Разберете причините зад вашата неувереност. Направете списък със ситуации или сфери, в които се чувствате неуверени....
Как да преодолеем чувството за провалКак да преодолеем чувството за провал
13 Април
Всеки човек се сблъсква с усещането за провал. То обикновено настъпва, когато не успеем да постигнем своите цели, когато се проваляме във взаимоотношенията с другите или когато не достигаме желания успех въпреки положените...
Хранене от скука - как да го преодолеем?Хранене от скука - как да го преодолеем?
14 Април
Дори да сте напълно съгласни и непрекъснато да си рецитирате наум прочутата фраза на римския философ Квинтилиан, която гласи Живея не за да ям, а ям, за да живея, е безспорен факт, че ние невинаги се храним с цел да живеем...
Страх от обвързване - как да го преодолеем?Страх от обвързване - как да го преодолеем?
12 Окт.
Страхът от обвързване е по-често срещан при силния пол. Жените по-лесно и с много повече желание предприемат сериозна стъпка на обвързване, а при мъжете (или поне част от тях), това винаги се случва с мисълта „ами ако”....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Страх от разговор с хора – как да го преодолеем?Страх от разговор с хора – как да го преодолеем?
23 Май
А, когато чувството за несигурност и страх продължават в различни ситуации, и ви пречат да говорите с другите....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Чай от девесил - защо да го пием?Чай от девесил - защо да го пием?
22 Март
Най-често свързваме девесила с вкусна рибена чорба или ако още малко помечтаем, си представяме печено агнешко месце. Замисляли ли сте се обаче за какво е полезна тази подправка, какво съдържа и как може да я прилагаме...
Чай от бахар - защо да го пием?Чай от бахар - защо да го пием?
17 Март
Всички сме чували за бахара и знаем, че той е подправка. Питали ли сте се обаче какви са неговите ползи и полезни свойства. Сега ще говорим за това и по-конкретно за това за какво може да бъде полезен чаят от бахар. Да,...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Кели Озбърн в отчаяние да запази килограмите сиКели Озбърн в отчаяние да запази килограмите си
14 Април
.\" - заяви запознат \"Кели знае, че операцията на стомаха е крайна мярка, но тя е отчаяна да запази теглото си. \" Кели Озбърн е и новото лице на модната линия на Мадона и дъщеря й Лурдес Material Girl....
Да преодолеем раздялата!Да преодолеем раздялата!
15 Септ.
Окончателно ви е напуснал и много ви боли, мислите си че никога нямада срещнете любовта, но винаги има следваща. Преодолейте болката от раздялата и я превърнете във втори шанс за любовта. Обърнете гръб на миналото...
Сок от манго - как да го направим и защо да го пиемСок от манго - как да го направим и защо да го пием
23 Април
Най-популярните, а и най-вкусните напитки, приемани от човека са плодовите сокове. Те са изключително полезни и засищащи. Днес ще обърнем специално внимание на един изключително вкусен и полезен плод - а именно мангото....
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
04 Март
Освен позната като подправка в кухнята, билката риган се характеризира и с редицата си ползи за здравето на човека. Още от древността тя е позната сред гърците и римляните като символ на щастие. В нея се съдържа голямо...
Чай от касис - защо да го пиемЧай от касис - защо да го пием
19 Окт.
Касисът е храст, чиито плодове, листа и клони са богати на витамини и минерали. В народната медицина касисът се използва за укрепване на имунната система и лечение на някои заболявания. Чаят от листата на касис е много популярен...
Чай от бреза - защо да го пием?Чай от бреза - защо да го пием?
15 Август
Сутрешната чаша чай обикновено съдържа добре познати билки за общо тонизиране на тялото, но в нея не се включват листата от бреза, макар бялата бреза да е използвана като храна и лек от стари времена. Обикновено чаят...
Сок от мандарини - защо да го пием?Сок от мандарини - защо да го пием?
20 Февр.
Сокът от мандарина не само радва вкусовите рецептори със своя сладък и пикантен вкус, но също така предлага множество ползи за здравето. Пълен с основни хранителни вещества, този цитрусов еликсир може да бъде освежаващо допълнение...
Сок от тиква - защо да го пием?Сок от тиква - защо да го пием?
03 Ноем.
Тиквата е една от най-полезните зеленчукови култури. Тя проявява, както богатство от вкусови качества, така и широка гама от здравословни приложения за човешкия организъм. Зеленчукът е богат източник на фибри и антиоксиданти...