Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Липсата на чувство за собствено достойнство - как да го преодолеемВъпреки че е трудно, съществуват начини да се изгради и възстанови чувството за стойност и самоуважение....
30 Дек.
Защо се чувстваме неуверени и как да го преодолеем?Как да преодолеем неувереността?
Саморазбирането ще ви направи уверени
Разберете причините зад вашата неувереност. Направете списък със ситуации или сфери, в които се чувствате неуверени....
13 Дек.
Как да преодолеем чувството за провалВсеки човек се сблъсква с усещането за провал. То обикновено настъпва, когато не успеем да постигнем своите цели, когато се проваляме във взаимоотношенията с другите или когато не достигаме желания успех въпреки положените...
13 Април
Хранене от скука - как да го преодолеем?Дори да сте напълно съгласни и непрекъснато да си рецитирате наум прочутата фраза на римския философ Квинтилиан, която гласи Живея не за да ям, а ям, за да живея, е безспорен факт, че ние невинаги се храним с цел да живеем...
14 Април
Страх от обвързване - как да го преодолеем?Страхът от обвързване е по-често срещан при силния пол. Жените по-лесно и с много повече желание предприемат сериозна стъпка на обвързване, а при мъжете (или поне част от тях), това винаги се случва с мисълта „ами ако”....
12 Окт.
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Страх от разговор с хора – как да го преодолеем?А, когато чувството за несигурност и страх продължават в различни ситуации, и ви пречат да говорите с другите....
23 Май
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Чай от девесил - защо да го пием?Най-често свързваме девесила с вкусна рибена чорба или ако още малко помечтаем, си представяме печено агнешко месце. Замисляли ли сте се обаче за какво е полезна тази подправка, какво съдържа и как може да я прилагаме...
22 Март
Чай от бахар - защо да го пием?Всички сме чували за бахара и знаем, че той е подправка. Питали ли сте се обаче какви са неговите ползи и полезни свойства. Сега ще говорим за това и по-конкретно за това за какво може да бъде полезен чаят от бахар. Да,...
17 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Кели Озбърн в отчаяние да запази килограмите си.\" - заяви запознат \"Кели знае, че операцията на стомаха е крайна мярка, но тя е отчаяна да запази теглото си. \"
Кели Озбърн е и новото лице на модната линия на Мадона и дъщеря й Лурдес Material Girl....
14 Април
Да преодолеем раздялата!Окончателно ви е напуснал и много ви боли, мислите си че никога нямада срещнете любовта, но винаги има следваща. Преодолейте болката от раздялата и я превърнете във втори шанс за любовта.
Обърнете гръб на миналото...
15 Септ.
Сок от манго - как да го направим и защо да го пиемНай-популярните, а и най-вкусните напитки, приемани от човека са плодовите сокове. Те са изключително полезни и засищащи. Днес ще обърнем специално внимание на един изключително вкусен и полезен плод - а именно мангото....
23 Април
Риган - кога и защо да го използвамеОсвен позната като подправка в кухнята, билката риган се характеризира и с редицата си ползи за здравето на човека. Още от древността тя е позната сред гърците и римляните като символ на щастие. В нея се съдържа голямо...
04 Март
Чай от касис - защо да го пиемКасисът е храст, чиито плодове, листа и клони са богати на витамини и минерали. В народната медицина касисът се използва за укрепване на имунната система и лечение на някои заболявания. Чаят от листата на касис е много популярен...
19 Окт.
Чай от бреза - защо да го пием?Сутрешната чаша чай обикновено съдържа добре познати билки за общо тонизиране на тялото, но в нея не се включват листата от бреза, макар бялата бреза да е използвана като храна и лек от стари времена.
Обикновено чаят...
15 Август
Сок от мандарини - защо да го пием?Сокът от мандарина не само радва вкусовите рецептори със своя сладък и пикантен вкус, но също така предлага множество ползи за здравето. Пълен с основни хранителни вещества, този цитрусов еликсир може да бъде освежаващо допълнение...
20 Февр.
Сок от тиква - защо да го пием?Тиквата е една от най-полезните зеленчукови култури. Тя проявява, както богатство от вкусови качества, така и широка гама от здравословни приложения за човешкия организъм.
Зеленчукът е богат източник на фибри и антиоксиданти...
03 Ноем.