Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Варени раци по рускиВарени раци по руски
04 Август
Ряпата, морковите и магданозеният корен се обелват и се режат на кръгчета. Заливат се с вряла вода, добавя се сол и дафинов лист и се варят 40 минути. Добавят се раците, на които предварително е отстранена средната перка...
Сарми по руски в сметанаСарми по руски в сметана
09 Ноем.
Предварително сваряваме ориза в подсолена вода в съотношение 1 част ориз - 2 части вода. Изцеждаме и го разбъркваме с каймата. Слагаме сол, черен пипер и нарязания и изпържен в 20 г масло лук. Попарваме за 6 минути във...
Супа от кисело зеле по рускиСупа от кисело зеле по руски
19 Февр.
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. Празът и зелето се нарязват на ситно и се заливат със зелевия сок. Поръсват се с червения пипер, добавя се олиото и картофите. Супата се разбърква добре...
Раци по ростовскиРаци по ростовски
21 Дек.
Щом течността кипне, се пускат почистените предварително раци и се варят до готовност. Оставят се в бульона, докато поизстине, и се сервират топли....
Зеленчукова супа по руска рецептаЗеленчукова супа по руска рецепта
10 Януари
В порциите с готовата зеленчукова супа добавете по лъжица сметана и поръсете със ситно нарязан копър и магданоз. Вкусна и здравословна супа от руската кухня - опитайте!...
Таратор по рускиТаратор по руски
28 Февр.
Гъстотата на таратора регулираме по наша преценка и вкус. Накрая добавяме зехтина. Аз си добавих и копър защото, таратор без копър не е таратор. Таратора по руски се сервира охладен....
Шакшука по рускиШакшука по руски
06 Ноем.
6
Готовите Шакшука по руски поръсете с наситнен магданоз....
Сирники по рускиСирники по руски
04 Юли
Една по една оваляйте в брашно и поставете в нагрятото олио всички заедно. Пържите бухтите от двете страни до златисто-кафяв цвят. Сирниките по руски са готови....
Козунак по рускиКозунак по руски
30 Април
Руският козунак се оставя да втаса повторно. Намазва се с разбит жълтък и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути....
Тиквеник по рускиТиквеник по руски
27 Януари
1
Почиствате и измивате просото. Смесвате подсолена вода и прясното мляко и в тях варите просото докато стане на каша. Към нея прибавяте обелената и почистена от семките влакнеста част от тиквата, като преди това сте я...
Скариди по рускиСкариди по руски
09 Март
1
Измиваме старателно скаридите и ги сипваме във врящата вода, в която сме поставили маслото, лимоновите резени и бирата. Варим 5-6 минути и отцеждаме....
Бисквити по рускиБисквити по руски
07 Април
1
Разбийте маслото със захарта до пухкава смес. Прибавете яйцето, какаото, джиджифила, канелата и карамфила. Бъркайте до получаването на гладка смес и сипете пресятото с бакпулвера брашно. Омесете гладко тесто и го оформете...
Юфка по рускиЮфка по руски
20 Юни
Юфката се сварява и се оставя да се отцеди. Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в олиото за 2 минути. Добавят се нарязаните на филийки гъби и когато се запържат, се заливат с бульона. Сместа се поръсва със сол и...
Сельодка по рускиСельодка по руски
06 Март
По желание може да се поднесете върху хлебчета....
Картофи по рускиКартофи по руски
02 Февр.
1
Измиваме, обелваме и нарязваме на по-тънки филийки картофите. Нарязваме лука на полумесеци. В тиган с нагорещено олио сипваме картофите, върху тях слагаме лука и пържим под капак....
Резене по рускиРезене по руски
29 Юни
Главите на резенето се почистват, режат се стръковете и се махат всички външни листа. Разрязват се на две половини, след което на клинообразни парчета. Крушата, краставицата, бадемите, джодженът, оцетът и зехтинът се...
Супа от рациСупа от раци
02 Юни
3
Застройте супата от раци със сметаната и яйцето. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз....
Супа от рациСупа от раци
02 Юни
3
Застройте супата от раци със сметаната и яйцето. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз....
Пълнен шаран по рускиПълнен шаран по руски
01 Ноем.
Пълненият шаран по руски е много вкусен....
Печени пирожки по рускиПечени пирожки по руски
07 Март
Печените пирожки по руски са много вкусни....
Царски блини по рускиЦарски блини по руски
05 Януари
Царските блини по руски са готови....
Пълнена щука по рускиПълнена щука по руски
11 Февр.
Почистете щуката от люспите, като внимавате да не пробиете кожата. Отстранете главата и събуйте като чорап кожата от месото, като си помагате с нож, където е необходимо, като така пречупите гръбнака, че опашната перка...
Винен сос по рускиВинен сос по руски
25 Септ.
Разредете соса от печеното месо с бульона. Добавете обеления и почистен от семките лимон, който сте нарязали на колелца. Поръсете с брашното, добавете виното, черния пипер, захарта и варете соса на тих огън 20-тина минути...
Пълнена кокошка по рускиПълнена кокошка по руски
28 Февр.
Смесете смляното говеждо месо, ситно настърганите моркови, галетата, каймака, накълцаните гъби, солта и черния пипер, разбъркайте хубаво и оставете в хладилника. Натрийте кокошката отвън и отвътре със сметаната и солта...
Сладки ушички по рускиСладки ушички по руски
12 Януари
Маковото семе се счуква, стафидите се нарязват и се смесват с маковото семе и захарта. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва със захарта и две яйца. Добавя се брашното, нарязаните на ситно орехи...