Edin.bg»Статии»Свободно Време»Знаете ли какво означава да сънуваш починал човек?

Знаете ли какво означава да сънуваш починал човек?

Знаете ли какво означава да сънуваш починал човек?

Сънят е брат на смъртта, твърди една древна сентенция. И макар тя да провокира съвсем други внушения, не може да не изникне в съзнанието на всеки, на когото се случи да сънува починал човек.

Такива сънища са винаги по-емоционални, особено ако става дума за близък, който ни е напуснал. Те извикват спомени и винаги вълнуват повече от всички други съновидения, които ни спохождат нощем.

Какво означава да сънуваш починал човек

Тълкуванията са многообразни и предлагат широк спектър от възможности.

Ако отворим съновниците, които са популярно средство за тълкуване на сънищата, те казват, че сънищата за мъртви близки или познати трябва да се тълкуват като предупреждение от починалия, който е избрал момент да изпрати важно послание, отнасящо се до живота ни.

Сън за починал може да се тълкува и като избрана от подсъзнанието ни позната фигура, която да ни предупреди, че не се справяме добре с някаква своя житейска задача. В този случай образът на мъртвия човек се използва като пратеник на подсъзнанието, използващо разнообразен набор от символи.

В някои от тези сънища, сънуването, че говорите с някой починал, е знак или новост, предупреждение за предстоящо решение, което ще има важни последици за бъдещето.

Значение има и в какви отношения сте с починалия. Ако това е човек, когото не сте харесвали, сънят може да е предупреждение за предстоящи лоши събития.

Ако сънувате починалата си майка, това може да е знак, че ще получите помощ за решаване на някакъв проблем.

Ако става въпрос за бабата и дядото, може би става въпрос за носталгията по отминалите времена в тяхно присъствие.

Сън за починали баба и дядо

Добре е да се обърне внимание на такъв сън и да се потърси тълкуване на символите в него, защото най-често такива нощни преживявания идват, за да обърнат вниманието ни върху нещо, което е важно за нас в житейски план.

Типове сънища с починали

Тъй като тези нощни преживявания са много разнообразни, сънищата с починали са класифицирани в 4 типа.

- В почти половината от случаите става въпрос за шок, свързан с форма на отричане, в който съзнанието се опитва да се примири със загубата на любим човек

- По-малко от 30 процента са сънищата, в които починалият предава инструкции. Тези сънища се обясняват като показател за степента на приемане на загубата на близък

- Почти 30 процента от този вид сънища са свързани с идеята, че имаме нужда от още едно сбогуване с починалия и утеха за загубата

- Около 20 процента от сънищата се обясняват с това, че сънуващия разсъждава на подсъзнателно ниво върху собственото си съществуване във връзка с починалия.

Вижте също:

- Сън за бебе - тълкуване

- Защо сънувам котка

- Сън за куче - значение

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest