Edin.bg»Статии»Как да»Как да различим летния флирт от истинската любов?

Как да различим летния флирт от истинската любов?

Как да различим летния флирт от истинската любов?

Лятото е сезон, който свързваме, както с приятното слънчево време за море, така и с незабравимите емоции, прекарани на непознато място. С края на лятото някои авантюри приключват.

През летния сезон нерядко се сблъскваме с нови запознанства и летни флиртове. Те могат да се окажат приятелства, флирт или заченки на истинската любов.

Под влиянието на приятните емоции през лятото понякога се появяват затруднения при определянето на типа връзка. Вълнението и другите съпътстващи емоции замъгляват преценката ни дали запознанството ни с дадения човек може да бъде истинска любов или ще се окаже краткосрочен летен флирт.

Съществуват два основни фактора, по които лесно можете да различите летния флирт от истинската любов. Ето кои са те:

Разликата между флирта и любовта е в намеренията

Факторът за вида на намеренията е валиден не само през летните месеци, но и през всеки етап от живота. Силата и естеството на намеренията при създаване на човешки контакт са определящи за бъдещето на тези взаимоотношения.

Флирт през лятото

За да различие летния флирт от истинската любов, то първо си задайте въпроса какви са вашите намерения спрямо конкретния човек. Помислите дали искате да имате планове с него след лятото и дали си представяте дългосрочни взаимоотношения.

След това задайте същите въпроси към него или нея. Попитайте го/я дали възнамерява да продължи отношенията си с вас и дали има изградена представа за съвместно бъдеще. Ако срещнете колебания или несигурни отговори, то значи има голяма вероятност вашите отношения да са обречени на провал.

Продължителността говори за повече от флирт

Друг фактор за открояване на флирта от истинската любов е продължителността на взаимоотношенията. Летните емоции често създават погрешна представа за отношенията между хората и техните чувства.

Под въздействието на тези емоции хората са склонни да си дават обещания за дългосрочни взаимоотношения, които да прераснат по-дълго от лятото. Понякога обаче с минаването на лятото, тези чувства и обещания също избледняват.

Истинска любов

Затова летният флирт се характеризира с краткосрочност. Тези малолетни отношения продължават от няколко седмици до няколко месеца и приключват заедно с края на лятото. В контраст, истинската любов няма краен срок. Тя не е подвластна на летния период, а продължава толкова време, за колкото се полагат съответните грижи и усилия във връзката.

Вижте още:

- Правила за щастлива отворена връзка;

- Как да и се обясня в любов;

- Как мъжете показват любовта си;

- Как да и предложа да станем гаджета;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest