Edin.bg»Статии»Как да»Как да започнем разговор в интернет?

Как да започнем разговор в интернет?

започване на разговор в интернет

Традиционните форми на комуникация все по-осезаемо се трансформират в онлайн общуване между потребители онлайн. Вече все повече приятелства и връзки започват именно чрез Интернет запознанства, което за добро или лошо, е тенденция, която те първа ще нараства.

Разговорите в Интернет стартират предимно в социалните мрежи. Дигиталната среда все повече подобрява възможностите за общуване, като предлага текстово и визуално изразяване чрез съобщения, видео чатове, звукозаписи.

Освен това, емотиконките са открояваща се тенденция, позволяваща всяко изпратено съобщение да се съпътства от реакция под формата на емотикон.

Въпреки това, започването на разговори в Интернет става все по-трудно. Това е така, защото все по-малко хора са склонни да се доверяват на онлайн запознанства или да се впечатлят от хора, които не срещат физически.

Ето обаче няколко начина как да започнете разговор в Интернет:

Проява на интерес

Фрази като „здравей, как си“ вече дават все по-малка успеваемост по отношение на успешно запознанство в Интернет. Вместо това, можете да се фокусирате върху профила на човека, с когото искате да започнете разговор.

Разгледайте снимки, посетени места или хобита. След това започнете разговора като проява на интерес – „Здравей, видях, че си сподел/а това място, и аз бях там…“ или „Здравей, видях, че се интересуваш от… и много ми допадна, че…“.

как се започва онлайн разговор

От една страна показвате интерес, от друга страна демонстрирате общи интереси, които могат да се обсъдят в продължение на разговора.

Въпрос/съвет

Друг ефективен начин да започнете ефективна комуникация в Интернет пространството е, като поискате съвет или зададете информативен и интригуващ въпрос.

Тук отново е важно първо да разгледате профила на избрания човек и да се запознаете с някакви факти относно неговото ежедневие или интереси, споделени в социалните мрежи.

След това започнете разговора, искайки съвет или пък задавайки интерес – „Здравей, видях, че си бил/а в това място… Какво смяташ за него? “ или „Здравей, видях, че си ходил/а в… Препоръчваш ли да се отиде там и как се стига до там? “.

Комплимент

Повечето хора в Интернет погрешно възприемат понятието комплимент и с това обричат опитите си за разговор на окончателен провал. Вместо това, отново първо е необходимо да се събере дори минимална информация от профила на избрания човек и след това да се премине към комплимент и стартиране на разговор.

Първо проверете интересни снимки на потребителя, за които можете да изкажете положителни думи и да започнете уместен разговор.

След това можете да преминете към поздрав и комплимент – „Здравей, нямаше как да не забележа красивата ти снимка от…“ или „Здравей, снимките ти от почивката в… са наистина невероятни, поздравления! “.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest