edin.bg»Статии»Свободно Време»Значение на цветовете на аурата

Значение на цветовете на аурата

цветове на аурата

Езотериката е вид философско или още мистично учение, което предава уроци, символи и значения през поколенията. Смята се, че това учение предоставя особени ползи за хората, които търсят своята ценностна система и се стремят към духовно израстване.

Като вид наука за душата, езотериката включва в себе си различни понятия. Аурата е едно от тях и в най-общ смисъл представлява цялостната цветова символика, която описва най-добре даден индивид. Терминът аура произлиза от източните практики през 19 век, но идеята зад него идва още от индийските религии – будизъм, джайнизъм.

Характерно за явлението аура е, че то има различен цвят, който е подвластен на различните емоции. Вярва се, че аурата може също да изменя своите размери и сили на излъчване.

Ето обаче какво точно символизира цветът на аурата:

Аурата на човек може да се промени съгласно емоционалното и здравословното му състояние. Прието е, че аурата се излъчва на разстояние от един метър от физическото тяло. Тя е полето на енергия, което се излъчва от всяко живот същество. Цветът на аурата носи различна информация, която може да играе ролята на предвещание, сън или спомен.

значение на цветовете на аурата

Зелена аура – хората с тази аура са изключително работливи, решителни, амбициозни и педантични. Те имат развито креативно мислене и изтънчен вкус. Обичат сигурността и стабилността. Личностите със зелена аура подбират хората около себе си и умеят да балансират живота си.

Розова аура – индивидите с този цвят са много любящи и социални. Те са личности с широк кръг от приятели, които полагат грижи за своето здраве и тяло. Характерното за тези хора е, че са лоялни, романтични и имат огромно въображение.

Червена аура – те са присъщи за енергични и авантюристични хора. Това най-често са всеотдайни хора, които притежават силен дух и тяло. За тях е характерно, че са неустойчиви и бързо губят интерес. Хората с червена аура обичат да са първи във всичко и обичат сами да делегират живота си.

Синя аура – тези хора са изкусни комуникатори. Те умеят да изразяват своята позиция, идеи и мислене. Те са индивиди с висок интелект, които обичат спокойствието и искреността в общуването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest