Edin.bg»Статии»За Семейството»Най-дразнещите мъжки навици

Най-дразнещите мъжки навици

Най-дразнещите мъжки навици
Снимка: pixabay.com

Във всеки човек бихме могли да открием нещо дразнещо, както и ние самите вероятно имаме навици, които биха дразнили околните.

Тук обаче опираме до дразнещите навици на мъжете с изричното пояснение, че не всички мъже са еднакви и съответно не всички имат долуизброените дразнещи жените навици.

Но ето от какво обикновено дразни нежния пол.

Домашното бездействие и "зелените полета"

Почти типична гледка в повечето домове е да видите мъж да се е излегнал на дивана с бира в ръка, да е прострял краката си върху близката табуретка и да е вперил поглед в онова, което за нас жените, е познато като "зелените полета". Да, тези футболни мачове никога нямат край, а това че вие или друг член от семейството ви иска да смени телевизионния канал, няма никакво значение. Просто това е най-важният от всички важни мачове, нали се сещате...

Това с футбола е малко пресилено естествено, защото не всички мъже си падат по футбол. Може да следят формула 1, да гледат волейбол, баскетбол или пък да не гледат телевизия. Може да искат да почетат. Въпросът е, че те нямат никакво желнаие да помагат за всекидневните домакински дейности. Картина, която спокойно определихме като "домашно бездействие".

Дрехите по пода...

Mъжки навици

Преди да е започнало същинското домашно бездействие, мъжът вероятно иска да се отърве от дрехите, с които е прекарал работния си ден и да си облече нещо по-удобно. Ризата, вратовръзката, панталоните и най вече чорапите се озовават на пода. Поредният типично мъжки навик, който няма как да не е дразнещ.

В кухнята е истински погром!

Намерил си е нещо да похапне или дори е проявил инициатива той да сготви. Дотук чудесно. Но защо след като е развихрил таланта си в кухнята никога не успява поне донякъде да заличи следите си? Да се подредят чиниите за хранене в миялната не коства толкова много усилия, в крайна сметка.

Що е то "изслушване"?

Мъже и техните навици

Може би сте забелязали, че от най-дразнещите мъжки навици е това да не ви изслушват. Понякога те го правят, защото наистина нямат желание, а друг път просто защото са така "скроени". Според проучвания мъжете, за разлика от жените, не могат да вършат по няколко неща едновременно. Което означава, че ако ТОЙ гледа телевизия или пък чете книга, няма как да чуе и дума от това, което му говорите. В случая вината не е изцяло тяхна, но да се чувстваш неизслушвана продължава да е дразнещо.

А едно "набързо"?

На фона на всичко, казано дотук, как бихте се почувствали ТОЙ да ви изтърси А едно набързо? До захвърлените мръсни чорапи в спалнята или пък върху пълната с мръсни чинии кухненска маса? Това вероятно е капакът на най-дразнещите мъжки навици!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest