edin.bg»Статии»За Дома»Идеи за обзавеждане на мъжко жилище

Идеи за обзавеждане на мъжко жилище

Идеи за обзавеждане на мъжко жилище

Жилището на мъжа или по-просто казано ергенският апартамент е бяло поле, благоприятно за изява и експерименти на всеки дизайнер. Модният мъжки интериор извиква асоциации за стил и правила, избрани от собственик, който живее сам в мъжкото си царство, в което понякога допуска външни лица.

Специалният мъжки аромат, който би трябвало да владее дома, може да бъде създаден от минималистичния дух, сдържаността и спокойствието в обзавеждането. С тях асоциираме мъжкото присъствие.

Тенденциите в съвременното обзавеждане на дома, от които зависи и дизайнът на ергенския апартамент, е задължително да се се съчетаят с личния темперамент и харизма на собственика. Решенията в дизайна на всяко от помещенията в ергенския дом изисква елементи, свързващи дизайна с представите за сила на ума, увереност и издръжливост в тон с неговия собственик.

Обзавеждането на мъжкото жилище по правило е ултра модерно. Той е или в минималистичен, или хай тек стил, с модерен дизайн и удобства, включващи всички технически достижения.

Първото изискване е да бъде функционален, защото всеки мъж поставя удобството на първо място. Най-добре е да се избере приглушена и неутрална цветова гама, с дух на комфорт и практичност, тъй като мъжете не обичат ярките пъстри решения.

Строгостта на линиите е нещо, което харесва на типично мъжкия начин на мислене, избиращ простото и подреденото като идеален модел във всяка сфера на живота, включително вътрешния дизайн на жилището.

Мъжко жилище

Изобилието от възможности за осветяване на отделните зони в дома е важно, а различните опции се харесват на мъжкото въображение.

Декорацията на стените задължително трябва да бъде проста и сбита. Натруфеността е нещо, което никога не може да намери място в предпочитанията на мъжа. Създава му усещане за хаос.

Уютът в ергенския апартамент е важно условие при обзавеждането на жилището на мъжа, въпреки строгите изисквания за простота и минимализъм. Камината, големите удобни дивани, кокетните рафтове и стелажи не са табу в едно ергенско жилище. Съчетани с декоративните елементи те най-често изразяват необузданата мъжка природа и са част от печелившите идеи за мъжко обзавеждане.

Напълно в тон с вкуса на всеки представител на силния пол са дървените, кожените, металните елементи, носещи усещане за удобство и функционалност най-вече.

В жилището на мъжа винаги има много място за техника. Това важи за всички стаи. Дизайнът им почти винаги изисква оригиналност и акценти, харесвани от силния пол.

В допълнение на изкуствените източници на светлина трябва да присъства и естествената светлина, осигурена от големи прозорци, често без декоративна или текстилна украса. В това обаче се крие чарът на този кът и на цялото ергенско жилище. Самостоятелният дом на всеки мъж може да бъде превърнат в прекрасно местенце за релакс, когато е подреден с вкус и усет за всеки детайл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати