edin.bg»Статии»За Семейството»Защо Той няма желание за секс?

Защо Той няма желание за секс?

Защо той  няма желание за секс

Често когато разсъждаваме над въпроса защо един мъж няма желание за секс, ние се вторачваме единствено в евентуалните му физически проблеми или дори заболявания при мъжете. Не се замисляме, че липсата на желание за секс на мъжа може да се крие в някои много по-прозаични особености от човешкото битие. Ето няколко причини защо Той няма желание за секс.

1. Умора и стрес

Прекомерната умора, редовното недоспиване, както и стресовите ситуации са основна причина за ниско либидо. Това важи обаче не само за мъжете, но и за жените. Което не трябва в никакъв случай да ви успокоява, а да ви насърчи да не се предавате и да намерите решение на този проблем.

2. Чувства се нежелан

С вашето поведение вие го карате да се чувства сякаш е "никой"- не му обръщате достатъчно внимание, откровено не проявявате сексуални апетити към него и изобщо сякаш сте забравили какво ви е събрало заедно. Съвсем логично е с подобно поведение да провокирате и липсата му на желание за секс с вас. И ако именно това е причината той да няма желание за секс с вас, то не си мислете, че няма да има желание за секс с жена, която би показала, че го желае.

3. Той вече не ви желае

Чували сме, че мъжете мислят само за секс, без да отдават толкова голямо значение на това с коя жена го практикуват. Това обаче е далеч от истината. Да, има мъже, които наистина мислят само и единствено за секса, но по-голяма част от мъжкото съсловие трябва да приема жената, с която да осъществи половия акт и за привлекателна. Ако вие вече сте изгубили тази привлекателност в неговите очи, той ще престане да ви желае и да ви възприема като сексуален обект.

Той не ме желае вече

4. Годините си казват думата

Има много мъже, които след като преминат възрастовата граница от над 40 или 50 години, започват да имат проблеми с "вдигането" на самолетчето. Това не означава, че те не изпитват желание от самия сексуален акт, а по-скоро започват да се чувстват неуверени от собствените си възможности и проблеми с ерекцията. И ако жената до тях не ги насърчи или окуражи, това може да се превърне в истински проблем за нормалния сексуален живот на двойките.

5. Неправилен начин на живот

Мъжете, които са с наднормено тегло изключително рядко проявяват желание за секс. Други причини, поради което ясно се усеща липсата на желание на секс и които се държат на неправилния му начин на живот са злоупотребата с алкохол, цигари или пък наркотични вещества. Добавяме и факта, че има редица медикаменти, които също действат потискащо на мъжкото желание за секс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати