edin.bg»Статии»Домашни Любимци»Най-сладките породи котки

Най-сладките породи котки

Най-сладките породи котки

Когато говорим за сладки котки, трябва да се съгласим, че привлекателността на всяка е нещо субективно и зависи от човека, но не може да се отрече, че някои породи котки са по-очарователни от други.

Всеки има собствено мнение за това какво прави една котка изключително сладка, но без значение какво обичате в тях, този списък с най-сладките породи котки ще ви накара да се разтопите от умиление.

Регдол

Порода котки със сини очи. Въпреки че рагдол котките пускат косми, Асоциацията на любителите на котки твърди, че отсъствието на изолационен подкосъм върху тази порода води до намалено падане на косми и матиране, което определено е голям плюс.

Египетска мау

Египетската Мау е известно с ловкост и бързина, а Асоциацията на любителите на котки също отбелязва, че тази порода е единствената опитомена котка с естествено срещащи се петна. Освен това ще намерите тази котка за изключително интелигентна и безкрайно лоялна, което я прави перфектен домашен любимец.

Хималайска котка

Хималайска котка

Въпреки че обикновено са със средни размери, козината на хималайските котки може да направи тази порода да изглежда много по-голяма, отколкото всъщност е, споделят от Hill's Pets.

Рагамъфин

Подобно на хималайската порода, рагамъфинът не е толкова голям, колкото изглежда. Наред с овалните си сини очи и копринено меката козина, Hill's Pets обяснява, че тази порода котки е известна със своето спокойствие и приспособимост, което я прави чудесен избор за малък апартамент.

Тойгър

Според VetStreet, тойгърът е кръстоска между бенгалска котка и домашна късокосместа на райета, което я прави средно голяма котка с тигрови разклоняващи се ивици и оранжево-черно или кафяво оцветяване. Също така е известна с това, че е дружелюбна и приятелски настроена, което я прави идеална котка за семейства с деца.

Американски бобтейл

Американски бобтейл

Според любителите на котки американският бобтейл е разработен чрез селективно развъждане на диви и домашни котки, притежаващи естествен бобтейл, което му позволява да оцелее и в дива среда. Ужасно интелигентна, тази котка е със среден до голям размер, игрива е и е известна с това, че се разбира добре с други котки и кучета.

Котка Серенгети

Първоначално развъдена чрез кръстосване на бенгалска котка и ориенталска котка, серенгети котката лесно се разпознава по петнистата си козина и дългите заоблени уши. Дружелюбна и самоуверена, тази средно голяма котка е известна със способността да изкачи впечатляващи височини.

Мейн Куун

Тази американска котка с дълги коси за пръв път е призната за отделна порода в Мейн, според Асоциацията на любителите на котките, а здравото й тяло и гъста козина я правят добре пригодена за сурови зими.

Персийка котка

Персийска котка

Откакто персийката влиза на мода през викторианската епоха, тази пухкава котка се превръща в най-популярната родословна котка в света, твърди VetStreet. Изразителна и привързана, тази котка може да изисква доста поддръжка, но компенсира допълнителните грижи с много любов.

Турска ангорска котка

Тази естествена порода е малка до средна по размер, с клиновидна глава, дълга копринена козина и пухкава опашка. Въпреки изтънчения си външен вид, турската ангорка е известна като пакостница, но обича да проявява обич точно толкова, колкото обича да създава неприятности.

Ла перм

Необичайният външен вид на ла перм котките всъщност е резултат от спонтанна мутация, която е довела до ясно изразената й къдрава козина. Изненадващото е, че козината на тази порода всъщност е лесна за поддържане и не пада много, макар че от време на време ла перм може да премине през тежък период на косопад, след което къдравата козина става още по-дебел.

Това бяха нашите предложения за най-сладките породи котки в света. Разбира се, освен тях има и много други чаровни котани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest