Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабии»Бабините захаринки с амонячна сода

Бабините захаринки с амонячна сода

редакция:
Бабините захаринки с амонячна сода
Снимка: Галя Николова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Бабините захаринки винаги са много сполучливи"

Необходими продукти

  • брашно - 750 грама
  • яйца - 3 броя
  • захар - 250 грама
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко - 200 грама
  • амонячна сода - 1 пакет (10 грама)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта.

Угасете содата бикарбонат в киселото мляко.

Амонячната сода смесете с лимоновия сок.

Отделно пресейте брашното. В средата му оформете кладенче. В него сипете всички продукти и постепенно замесете меко тесто.

Оставете готовото тесто да се отпусне за 15 минути.

Късайте от него малки парчета и ги изтънете на пръчици.

Оваляйте ги в захарта и ги сложете в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете курабийките до готовност.

Бабините захаринки с амонячна сода са много сполучливи.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези войнишки курабии или нашите напукани сладки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: