Edin.bg»Рецепти»Сандвичи»Корн дог от кренвирш

Корн дог от кренвирш

Корн дог от кренвирш
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Корн дог от кренвирш, който с наслада си хапваме с вкусно сосче"

Необходими продукти

  • кренвирши - 6 броя
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 2 броя
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете обелените кренвирши през средата на две. Набодете ги внимателно на дървени шишчета.

Направете панировката от разбитите яйца, смесени със сол, сода и царевично нишесте.

Оваляйте кренвиршите в брашното. Оваляйте ги панировката и ги изпържете в загрято олио.

Отцедете ги върху кухненска хартия и поднесете с гарнитура по избор.

Корн догът от кренвирш е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: