Начин на приготвяне
Доматите и краставиците се режат на по-едри кубчета, а двата вида чушки - на по-дребни.
Ако се добавят и репички, те се правят на тънки кръгчета.
Лукът се накълцва на ситно, както и зелениите - магданоз, мента и кориандър.
Всички зеленчуци се слагат в купа.
Приготвя се дресинг от счукан чесън, зехтин, сок от лимон, черен пипер, сол и сумак.
С него се овкусява и разбърква добре ориенталската салата.
Разпределя се в две чинии или една по-голяма салатиера и отстрани салата Фатуш се гарнира с леко запържен в зехтин арабски тънък хляб, нарязан на триъгълници.
Много свежа, но в същото време засищаща ливанска салата Фатуш.
Добър апетит!