Edin.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Ливанска салата Фатуш

Ливанска салата Фатуш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Ливанска салата Фатуш
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Ще се изненадате колко засищаща е тази ливанска салата Фатуш с арабско хлебче"

Необходими продукти

  • домати - 2 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • червени чушки - 1 бр. (не голяма)
  • зелени чушки - 1 бр. (не голяма)
  • репички - 5 бр. по желание
  • магданоз - 4 стръка
  • мента - 4 стръка
  • кориандър - 1 стрък, листа
  • арабски хляб - 2 питки от средните или 1 голяма
  • Дресинг
  • зехтин - 60 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон (малък)
  • сумак - 1 - 2 щипки
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите и краставиците се режат на по-едри кубчета, а двата вида чушки - на по-дребни.

Ако се добавят и репички, те се правят на тънки кръгчета.

Лукът се накълцва на ситно, както и зелениите - магданоз, мента и кориандър.

Всички зеленчуци се слагат в купа.

Приготвя се дресинг от счукан чесън, зехтин, сок от лимон, черен пипер, сол и сумак.

С него се овкусява и разбърква добре ориенталската салата.

Разпределя се в две чинии или една по-голяма салатиера и отстрани салата Фатуш се гарнира с леко запържен в зехтин арабски тънък хляб, нарязан на триъгълници.

Много свежа, но в същото време засищаща ливанска салата Фатуш.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: