Начин на приготвяне
Сложете маята и захарта в леко затоплена вода, разбъркайте и я оставете настрана да шупне.
Пресейте брашното в голяма съд и направете кладенче.
Изсипете в него солта, яйцето, киселото мляко, олиото и шупналата мая.
Замесете меко тесто, сложете го в намаслена купа и го завийте в с кърпа - оставете го за около 30 минути настрана да втаса.
Разделете готовото тесто на 10-12 топки и ги разточете поотделно с дървена точилка на тънка кора.
Направете разрези с остър нож от средата.
Сложете кренвирш и ги навийте на руло.
Подредете приготвените кренвиршки в тава върху хартия за печене и ги оставете за около 30 минути да втасат.
Намажете ги с разбит с прясно мляко жълтък и ги поръсете със сусам и чубрица.
Сложете ги да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.
Семейните кренвиршки за закуска за много вкусни.
Добър апетит!