Веган бисквити с овесени ядки и банан

Веган бисквити с овесени ядки и банан
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
06/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви12 мин.
Общо27 мин.
Порции12

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 150 г
  • банани - 1 бр. добре узрял
  • бадеми - 40 г сурови (без значение белени или не)
  • сусам - 10 г суров
  • кокосова захар - 40 г или на вкус
  • фурми - 50 г обезкостени
  • сол - 1 малка щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер се смилат сусама и бадемите. Изваждат се в купичка и в каната на уреда се сипват овесените ядки, кокосовата захар, нарязаните обезкостени фурми за рецептата, банана и щипка сол.

Всичко се смила на ситни парченца, а ако фурмите са останали на по-едро няма проблем, дори е по- добре.

Добавят се ядките със сусама и се разбърква ръчно или с още няколко оборота на блендера при по-ниска мощност.

Получената еднородна лепкава смес за веган бисквитите се оформя с намазнени или леко навлажнени длани.

Правят се малки топчета, сплескват се и се подреждат в тава покрита с хартия за печене. От тези продукти ще ви излязат две тави/две дози бисквити с овесени ядки.

Пекат се здравословните бисквитки на 180 градуса в предварително загрята фурна за 12 минути или до златист загар.

Вкусни и здравословни веган бисквити с банан и овесени ядки! Насладете им се с удоволствие и без угризения!

Бележка: Съхраняват се в добре затворен херметически съд до 7 дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: