Начин на приготвяне
Бананите пасирайте обелени в блендер или с пасатор заедно с прясното мляко. Добавете брашното, солта и олиото. Разбъркайте.
Намазнете тиган за палачинки, щом загрее, сипете от сместа и оформете палачинка. Поръсете отгоре с боровинки. След като от долната страна се зачерви, обърнете да се запете и от другата.
Тези бананови палачинки трябва да се пекат на слаб огън, защото са много ефирни и могат да изгорят, понеже са без яйце.
Ако няма да хапване веднага здравословните палачинки, може да ги покриете с фолио, за да се запазят топли. Ако искате, намажете с малко масло.
Сервирайте леките бананови палачинки за закуска със сладко от боровинки, мед или друго по избор.
Чудесна закуска за всеки ден!