Бургаски тиганици с кисело зеле и сос

24/04/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 2 средно големи
  • кисело зеле - 250 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • ябълки - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • мазнина - за пържене
  • За соса
  • сметана - 150 г или кисело мляко
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете картофите и ябълката, смесете ги с нарязаните лук и изцедено кисело зеле, добавете яйцата, брашното, посолете, ако е необходимо, и разбъркайте.

Оставете тестото да постои около 30 минути, след което оформете 8 средно големи тиганици и ги изпържете в загрята мазнина.

Поднесете тиганиците с разбитата със стрития чесън и черния пипер сметана.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар