Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка, месена в хлебопекарнаПитка, месена в хлебопекарна
16 Ноем.
2
Готовото тесто вадя, оформям и оставам отново да втаса. Питката се пече на 170-180 градуса до златиста коричка. Питката, месена в хлебопекарна е готова....
Дърпана баница, месена в хлебопекарнаДърпана баница, месена в хлебопекарна
17 Май
1
Дърпаната баница, месена в хлебопекарна е готова....
Македонска пита (месена в хлебопекарна)Македонска пита (месена в хлебопекарна)
16 Май
2
Поръсете със сусам и оставете да втаса. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Македонската пита (месена в хлебопекарна) е готова....
Питка със сирене, месена в хлебопекарнаПитка със сирене, месена в хлебопекарна
04 Окт.
Маята не трябва да има контакт с други продукти освен брашно. Пускаме на програма за тесто, всеки според хлебопекарната си. Моята е модел " Moulinex" и програмата включва месене и втасване....
Питка на кифлички, месена в хлебопекарнаПитка на кифлички, месена в хлебопекарна
21 Ноем.
Оставят се на топло за 30 минути да втасат и се намазват с разбития жълтък. Питката се пече за 30-40 минути на 220 градуса или до готовност....
Питка за Цветница, месена в хлебопекарнаПитка за Цветница, месена в хлебопекарна
15 Май
Питката за Цветница, месена в хлебопекарна е много вкусна....
Козунак, месен в хлебопекарнаКозунак, месен в хлебопекарна
07 Януари
Козунакът, месен в хлебопекарна е готов....
Тутманик, месен в хлебопекарнаТутманик, месен в хлебопекарна
04 Февр.
За да стане тутманикът, замесен в хлебопекарна мек и пухкав, е хубаво във фурната при печенето да се постави метална купичка с вода....
Козунак месен в хлебопекарнаКозунак месен в хлебопекарна
16 Април
Поставяме във фурната и печем на 160-170 градуса за около час нашия козунак месен в хлебопекарна....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Козунак-венец, месен в хлебопекарнаКозунак-венец, месен в хлебопекарна
26 Окт.
Моята форма е 26 см, но може и в малко по-голяма да се прави. 26*3=78см. Тоест фитилите трябва да са с приблизителна дължина 75-80 см....
Домашен козунак, месен на миксерДомашен козунак, месен на миксер
18 Април
12
Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса. Домашният козунак, месен на миксер е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Козунак с локум, месен в хлебопекарнаКозунак с локум, месен в хлебопекарна
08 Април
Слагат се във фурната (без да е предварително загрята) на 200 градуса. След 15 минути козунаците с локум се вадят и се мажат с разбитите жълтък, мляко и олио....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....