Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сьомга по италианскиНакиснете сьомгата в зехтина, оцета, лимоновия сок, пресования чесън, черния пипер, чилито и сол на вкус.
Оставете да престои така в хладилника за 30 минути....
08 Дек.
Сьомга по италианскиНакиснете сьомгата в зехтина, оцета, лимоновия сок, пресования чесън, черния пипер, чилито и сол на вкус.
Оставете да престои така в хладилника за 30 минути....
08 Дек.
Риба по италиански в микровълноваРибното филе се измива, подсушава се, нарязва се на парчета, поръсва се с лимонов сок, оцет, сол и черен пипер.
Зеленчуците се измиват и се нарязват на кубчета.
Нарязаният патладжан се посолява и се оставя да престои...
04 Юни
Ориз по италиански на фурнаЦелината, морковите и лукът се нарязват на ситно и за пържат в сгорещена мазнина до омекване.
Добавете ориза и пържете, докато той стане прозрачен.
Последователно прибавете нарязаните домати, предварително задушените...
23 Ноем.
Пиле по италиански с доматен сосРазтопете маслото със зехтина в тенджера, добавете нарязаното и обезкостено пиле и задушете за 5-10 минути.
Прехвърлете пилешкото в чиния. Добавете лука и чесъна в тенджерата и задушете на бавен огън.
Прибавете доматите...
16 Август
Печени картофи по италиански на фурнаТези печени картофи по италиански на фурна може да поднесете като предястие или гарнитура....
12 Май
1
Пълнено пиле по италиански с картофи и шункаНарязваме на ситно шунката и дробчета и към тях прибавяме счуканата скилидка чесън, розмарин, черен пипер и сол.
С тази смес напълваме измитото отвътре и отвън пиле и го зашиваме.
Посоляваме го и поръсваме с лимоновия...
03 Дек.
Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска солПечено пиле по италиански може да се поднесе с печени картофи със зехтин и чесън или задушени зеленчуци с масло и чесън....
12 Февр.
Пълнена сьомга с дресинг от горчица и медС помощта на спринцовка се пълни сомгата, като е достатъчно от двете страни на филето да се изстиска общо една спринцовка, дори по-малко, в зависимост от големината на рибата....
27 Февр.
Брускети по италианскиБрускетите по италиански са най-апетитни и ароматни, докато са топли....
09 Март
Миди по италиански1. Лукът и магданозът се нарязват на ситно, добавя се 1 с.л олио и се запържва в тенджера;
2. Мидите се почистват и няколко пъти се измиват със вода;
3. Поставят се в тенджера, заливат се с вода, добавя се бялото вино...
07 Февр.
Салата по италианскиЯбълките се обелват и се режът на ивички.
Шунката също се режи на ивички. Магданозът се реже на ситно.
Добавя се майонеза, подправена с горчица, черен пипер и сол.
Всичко се обърква....
04 Февр.
Костур по ИталианскиГотовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино.
Добър апетит!...
15 Април
Телешко по италианскиСлед това ви остава само да се насладите на това телешко по италиански....
09 Януари
Фритата по италианскиМного вкусна фритата по италиански! Една от най-апетитните италиански рецепти!...
14 Ноем.
Омлет по италианскиТози омлет по италиански е една чудесна закуска за началото на деня. Да ви е сладко!...
20 Септ.
Манатарки по италианскиПочистваме гъбите и ги сваряваме за 15-20 минути с подсолена вода, отцеждаме ги и ги задушаваме в маслото.
В тенджера сгорещяваме олиото, прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните гъби, сол, черен пипер и наситнения магданоз...
18 Април
Гъби по италианскиНарежете или смелете лука и чесъна и ги запържете в зехтин за около 3 минути. Добавете нарязаните гъби, разбъркайте и гответе на среден огън 5 - 10 минути или докато гъбите се покрият почти изцяло в собствената си вода....
23 Дек.
2
Трюфели по италианскиЗагрейте мазнината в дълбок съд на котлона и запържете, като добавяте последователно скълцания лук, нарязаните гъби, подправките и накрая магданоза.
Залейте ги с малко водичка и задушете до омекване, без да бъркате. Снемете...
08 Дек.
Пици по италианскиВ центъра има яйце, което се чуква по средата на печенето. Кашкавалът се слага върху доматите, под другите съставки....
06 Февр.
Зеленчуци по италианскиПатладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят, за да се отдели горчивият сок.
Лукът, тиквичките и чушките също се нарязват на колелца, а доматите - на малки кубчета.
Зеленчуците се нареждат в тава...
16 Август
Палачинки по италианскиВ средата на всяка палачинка сложете по 1 с. л. конфитюр. След като ги прегънете ги наредете в чиния за сервиране и ги поръсете с кристална захар....
13 Май
10